21.7 C
Athens

Ο αποκλεισμός – μήνυμα στον Τουρέ

Ο Ντμίτρι Σέλουκ με τις πρόσφατες δηλώσεις του, με τις οποίες άφησε αιχμές για τους Μαρτίνς, Καρεμπέ και Μοντέστο και ο αποκλεισμός του Τουρέ από τις αποστολές των αγώνων με τον Ατρόμητο και την Μπέτις δυσκολεύουν την παραμονή του Ιβοριανού

Εκτός με τον Ατρόμητο, εκτός και με την Μπέτις. Ο Γιάγια Τουρέ δεν χώρεσε στην 20άδα του Ολυμπιακού για τα δύσκολα παιχνίδια στο Περιστέρι και στη Σεβίλλη. Ένας παίκτης παγκόσμιας ακτινοβολίας που ήρθε πάλι στην Ελλάδα για να κάνει την διαφορά στα συγκεκριμένα παιχνίδια, στους μεγάλους αγώνες στο πρωτάθλημα και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ίδιος πιστεύει ότι δεν του έχουν δοθεί οι ευκαιρίες που επιθυμεί. Από την τεχνική ηγεσία πάλι θεωρούν ότι ο Φορτούνης και ο Νάτχο (για τη θέση του επιτελικού μέσου), όπως και ο Καμαρά (για αυτή δίπλα στον αμυντικό χαφ, Γκιλιέρμε ή Μπουχαλάκη) είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση απ´ ότι ο Τουρέ.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, μετά τις δηλώσεις του ατζέντη του Ντμίτρι Σέλουκ που ουσιαστικά τα έβαλε με τον Μαρτίνς, Καρεμπέ και Μοντέστο, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον υψηλόσωπο Αφρικανό μεσοεπιθετικό. Ό,τι βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό.

Προς το παρόν, οι επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού δείχνουν ότι ο Γιάγια Τουρέ βρίσκεται εκτός βασικών πλάνων. Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής πριν από σχεδόν δύο μήνες (όταν ακόμη δεν ήταν απόλυτα έτοιμος) ήταν βασικός στο Σαν Σίρο, έπαιξε 82´ λεπτά εναντίον της Μίλαν, ενώ τώρα που έχει βελτιώσει την φυσική του κατάσταση δεν έχει θέση ούτε στον πάγκο.

Η τελευταία παρουσία του Τουρέ με την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν στο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ (5-1), στις 8 Νοεμβρίου, όπου έπαιξε ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο και με τη νίκη τότε ήδη εξασφαλισμένη από το πρώτο ημίχρονο. Και σχεδόν τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στις 21 Οκτωβρίου, είχε παίξει ένα 45λεπτο στην ήττα (1-0) κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Πλέον, απομένει να δούμε αν ο Τουρέ θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Διότι, αν είναι διαθέσιμος και μείνει πάλι εκτός (μετά από τρία ματς μέσα σε οκτώ μέρες) τότε το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς