22.4 C
Athens

Το «τρικ» του Μαρτίνς

Οι σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού για τον αγώνα με την Μπέτις και τι οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός στη Σεβίλλη για να πάρει θετικό αποτέλεσμα

Η κατοχή της μπάλας, η καλή κυκλοφορία και η πίεση κοντά στην αντίπαλη εστία είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού. Αυτό θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς από τους παίκτες και αυτό εφαρμόζεται στους αγώνες των ερυθρόλευκων. Αρκεί, να ρίξει κάποιος μια ματιά στα στατιστικά του πρωταθλήματος και όχι μόνο. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τόσο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Λουκέρνης και της Μπέρνλι όσο στα δύο ματς με την Ντουντελάνζ, ενώ ήταν μοιρασμένη ακόμη και στο παιχνίδι με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο. Μόνο η Μπέτις ήταν αυτή που τον έβγαλε από τα νερά του στο 0-0 στο Καραϊσκάκη, όπου η κατοχή ήταν 31%-69%. Και αυτή βρίσκει πάλι μπροστά του.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μαρτίνς, έχοντας και τη γνώση του πρώτου αγώνα, θα χρειαστεί να διαχειριστεί πολύ καλύτερα το ματς στην Ανδαλουσία και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Η Μπέτις είναι μία από τις ομάδες με την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Και οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάει λαβωμένοι στην Σεβίλλη –χωρίς τους τραυματίες Χριστοδουλόπουλο, Χασάν, Μεριά. Με τον Γκερέρο επίσης να είναι στην αποστολή, αλλά μην είναι απόλυτα έτοιμος.

Ο Μαρτίνς έκανε μία δοκιμή με τον Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης και τον Νάτχο σε ρόλο επιτελικού μέσου στην τελευταία προπόνηση στου Ρέντη, έχοντας στα χαφ τους Γκιλιέρμε και Καμαρά. Απόψε ενδεχομένως να δείξει περισσότερα στην προπόνηση στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Όσον αφορά τη θέση του σέντερ φορ οι επιλογές είναι μετρημένες. Ο (μοναδικός κλασικός φορ) Γκερέρο, ο Φορτούνης και ο Ναουέλ.

Η επιλογή του Ισπανού επιθετικού μοιάζει και η πιο λογική. Βέβαια, είναι θέμα ετοιμότητας και αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο ο Μαρτίνς. Εκείνη του Αργεντινού μπορεί να έχει τη λογική της ταχύτητας στις αντεπιθέσεις, ενώ θα βρεθεί σε γνώριμο περιβάλλον, καθώς έχει αγωνιστεί μιάμιση σεζόν με τη φανέλα της Μπέτις. Το μεγαλύτερο ρίσκο έχει να κάνει με τον Φορτούνη, διότι αλλάζοντάς του θέση, ίσως οι ερυθρόλευκοι χάσουν περισσότερα από αυτά που μπορούν να πάρουν.

Από την άλλη, με την παρουσία του Νάτχο, λίγο μπροστά από τους Γκιλιέρμε και Καμαρά (ή Μπουχαλάκη), ο Ολυμπιακός γίνεται πιο δυνατός στον άξονα και αυτό το έχει ανάγκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες για να πάρουν αποτέλεσμα στην Ισπανία θα πρέπει να έχουν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Και αυτή θα χρειαστεί να ξεκινάει από τους επιθετικούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μπέτις πριν από λίγες ημέρες έβαλε 4 γκολ στην Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, 3 στη Θέλτα, 2 στη Μίλαν στο Μιλάνο, ενώ γενικά σκοράρει στα παιχνίδια της.

Πέρα λοιπόν από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σκοράρει στο “Μπενίτο Βιγιαμαρίν” για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Και σε τέτοιου είδους παιχνίδια θα χρειαστεί να είναι άκρως αποτελεσματικός. Σε αυτό επίπεδο δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες, άρα αυτές που θα έχει, πρέπει να τις αξιοποιήσει παίρνοντας το μέγιστο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός αν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, θα του αρκεί και η ισοπαλία στο τελευταίο ματς. Αν ηττηθεί από την Μπέτις, θα πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τους Ροσονέρι για να πάρει την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς