20.2 C
Athens

Eφυγε από τη ζωή η Τζέσυ Παπουτσή

Είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Εχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, η αγαπημένη ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή που είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο.

Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Την είδηση του θανάτου της έκαναν γνωστή οι φίλες της, η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη και η Ντόρα Δούμα μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Facebook της δεύτερης.

Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Για 20 και παραπάνω χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ τα χρόνια της στη θεατρική σκηνή ξεπερνούν τα 37.

O αλέγρος, ανοιχτόκαρδος χαρακτήρας της και το τρανταχτό της γέλιο την έκαναν αμέσως αγαπητή. Ηταν εξαιρετικά επικοινωνιακή και με μεγάλη δόση χιούμορ. Το ταλέντο της στην κωμωδία και οι πληθωρικοί χαρακτήρες που υποδυόταν την έκαναν αγαπητή στο κοινό και μια από τις πρώτες επιλογές για guest σε πολλά σίριαλ.

Στην τηλεόραση συμμετείχε σε δημοφιλείς σειρές που την καθιέρωσαν όπως «7 θανάσιμες πεθερές», «Εμείς κι εμείς», «Δύο Ξένοι», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» κ.ά.

Στη μεγάλη οθόνη ξετύλιξε το ερμηνευτικό της ταλέντο στις ταινίες του Βασίλη Βαφέα, «Ανατολική Περιφέρεια» (1979), «Ρεπό» (1982), στο «Safe Sex» των Ρέππα-Παπαθανασίου (1999), στο «Βίτσια γυναικών» του Νίκου Ζερβού (2000), «Ροζ ολοταχώς» του Δημήτρη Γιαζουτζάκη (2001). Η καριέρα της μετρά επίσης πολλές τηλεταινίες.

Η προσωπική της ζωή

Η αγαπημένη κωμική ηθοποιός παντρεύτηκε τον Θάνο Καληώρα και απέκτησε μαζί του ένα γιο τον Γιώργο που είναι σήμερα 38 ετών και είναι σκηνοθέτης. Με τον πρώην σύζυγό της διατήρησε άριστη σχέση και έμειναν φίλοι μετά το διαζύγιο, γιατί όπως συνήθιζε να λέει «τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα να βιώνουν την απαξίωση του ενός γονέα από τον άλλο. Με τον Θάνο, περάσαμε πολύ ωραία αλλά η σχέση μας τελείωσε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τίποτα δεν είναι αιώνιο και, φυσικά, κάθε σχέση χτίζεται και κερδίζεται με προσπάθεια. Το να είσαι φίλος με έναν άνθρωπο με τον οποίο υπήρξατε παντρεμένοι είναι δύσκολο, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό».

Το 2008 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τον συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μανιό, με τον οποίο πριν αποφασίσουν να παντρευτούν ήταν μαζί για πάνω από 10 χρόνια. Οταν είχε ρωτηθεί για εκείνον, είχε πει: «Είναι πολύ καλός σύντροφος και εξαίρετος άνθρωπος. Με νοιάζεται, με αγαπά και με φροντίζει πολύ, και αυτό, επειδή το κάνω εγώ με όλους από χαρακτήρα, με συγκινεί απίστευτα».

Το πρόβλημα υγείας

Για το πρόβλημα υγείας της μίλησε το 2015 και μέχρι τότε δεν το ήξερε κανείς. Και η ίδια αργότερα σε συνέντευξή της είχε εξηγήσει το λόγο.  «Δεν μαθεύτηκε, γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν δύο–τρία χρόνια. Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις ημέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα. Οπως πήγα, έτσι ήρθα».

«Είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι, έξι εκατοστά. Επιασα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι μου και λέω “θα είναι από περούκα”… Πήγα έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός “αποκλείεται να είναι δικές σου!”», γιατί δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Ο γιατρός μου είπε να πάω στο Νιούκαστλ στην Αγγλία».

Τότε ήταν που μίλησε και για την πίστη της στο Θεό: «Εγώ πάω στην εκκλησία, όποιος θέλει έρχεται». Εγώ πίστευα πάντα. Oταν μου έτυχε αυτό, έκανα το σταυρό μου και είπα: “Αν θες, Χριστέ μου να γυρίσω, να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, να γυρίσω, αν δε θες…”. Κι έτσι γύρισα και είμαι μια χαρά. Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτές είναι δοκιμασίες», είχε πει, χαρούμενη που είχε ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία.

Δυστυχώς, όμως, τρία χρόνια μετά ο εφιάλτης επέστρεψε. Σύμφωνα με όσα ποστάρουν αγαπημένοι της φίλοι και συνάδελφοι στο Facebook, η Τζέσυ Παπουτσή έδινε αρκετό καιρό την άνιση μάχη, αλλά τελικά νικήθηκε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς