21 C
Athens

Εξηγήσεις για την απομάκρυνση Τσαχειλίδη ζητά η Επιτροπή Παρακολούθησης!

Λίγες ώρες μετά το άρθρο - παρέμβαση του Χρήστου Υφαντή, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA επιβεβαίωσε τα όσα δημοσίευσε το FWS παίρνοντας αποστάσεις από την απομάκρυνση Τσαχειλίδη

Για την υπόθεση της απομάκρυνσης του Γιάννη Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ, το FWS σας έχει ενημερώσει λεπτομερώς. Μάλιστα, όσα προέταξε με την εγκυρότατη υπογραφή του ο Χρήστος Υφαντής πριν από λίγες ώρες στο FWS.GR, αποτυπώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο μέσα στην ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολουθήσης της FIFA. Η οποία, παρέκαμψε την ΕΠΟ σε ό,τι έχει να κάνει με την έκδοση της ανακοίνωσης, προκαλώντας τη δυσφορία του περιβάλλοντος Γραμμένου!

Επί της ουσίας, η Επιτροπή Παρακολούθησης αποστασιοποιήθηκε από την απομάκρυνση του πρώην ρέφερι, τονίζοντας ότι η ίδια δεν συμμετείχε στη λήψη της απόφασης, αλλά κι ότι θα ζητήσει εξηγήσεις αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόλυση Τσαχειλίδη από την επιτροπή διαιτησίας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης: 

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA μέσω αυτής της ανακοίνωσης θα ήθελε να εκφράσει την ανησυχία της με σεβασμό στην πρόσφατη εκτελεστική επιτροπή και την απόφαση να απολυθεί το μέλος της Επιτροπής Κεντρικής Διαιτησίας, κ. Γιάννης Τσαχειλίδης. Θα ήθελε επίσης να διευκρινίσει ότι η Επιτροπή κι ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ (σ.σ. Πετρ Φούσεκ), δεν συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης που οδήγησε στην απόλυση.

Στην αρμοδιότητά της, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει την υποχρέωση να μεριμνά ώστε η ΚΕΔ να παραμένει ανεξάρτητη από οποιαδήποτε σύγκρουση. Ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς τα πίσω πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα ζητήσει άμεσα από την ΕΠΟ λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους και τις διαδικασίες της προαναφερόμενης απόλυσης. Στη συνέχεια η επιτροπή παρακολούθησης θα υποβάλλει λεπτομερή έκθεση στη FIFA και την UEFA».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς