24.7 C
Athens

Βγαίνει από τη φυλακή η 53χρονη καθαρίστρια

Εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής της ποινής της • Συγκίνηση και χειροκροτήματα στο δικαστήριο μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση • Ξέσπασε σε λυγμούς η κόρη της • Θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της στον Άρειο Πάγο

Tην αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας αποφάσισε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας.

Στο Εφετείο εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής 10ετούς κάθειρξης που έχει επιβληθεί στην καθαρίστρια από τον Βόλο ως «καταχραστής του Δημοσίου».

Υπενθυμίζεται πως η 53χρονη γυναίκα παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας σχολείου. Η 53χρονη κρατείτο στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Μιλώντας στις κάμερες η κόρη της δήλωσε ότι η 53χρονη γυναίκα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και πως ό,τι έκανε, το έκανε για να μεγαλώσει τα παιδιά της, ενώ υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου με δάκρυα χαράς στα μάτια της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 53χρονη γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε στις δικαστικές αίθουσες, κατέθεσε το παραποιημένο πιστοποιητικό σε διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για πρόσληψη τακτικού προσωπικού για θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού στον Βόλο.

Το πιστοποιητικό αυτό έγραφε ότι είχε ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μέχρι την Ε’ Δημοτικού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς