20.8 C
Athens

Ήρθε και «σαρώνει» η «Πηνελόπη» – Αποκομμένα χωριά και κατολισθήσεις στα Άγραφα (pics, video)

Τεράστια προβλήματα στη δυτική Ελλάδα, καταστροφές σε Ηλεία, Αρκαδία και Αχαΐα

Η «Πηνελόπη» είναι εδώ και πλήττει κυρίως τη δυτική Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν μεγάλα προβλήματα.

Το μεγαλύτερο από αυτά δημιουργήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων, όπου μετά την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο-Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από την μεριά του Καρπενησίου. Μοναδική πρόσβαση για αυτά τα χωριά είναι μόνο από την Καρδίτσα.

Στο σημείο είχαν σπεύσει νωρίτερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου Αγράφων χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν άμεσα πρόσβαση.

«Πνίγηκε» ξανά η περιοχή Ζευγαράκι

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι στο  Ζευγαράκι του δήμου Αγρινίου, καθώς με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν τα ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και ρίχνουν ευθύνες στους αρμόδιους, οι οποίοι δεν προνόησαν μετά την περυσινή καταστροφή.

«Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται, αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο. Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα. Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές», δήλωσαν οι κάτοικοι στην ιστοσελίδα agriniosite.

Την ίδια ώρα, με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι, εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, τα νερά του οποίοι χύνονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού.

Ηλεία: Ζημιές σε υποδομές σε Αλποχώρι και Λαντζόι

Ζημιές σημειώθηκαν και στο γήπεδο Αλποχωρίου που είναι ακατάλληλο προς χρήση και τη γέφυρα του Ενιπέα από Λαντζόι προς Χελιδόνι, όπου υποχώρησε τμήμα της ασφάλτου. Από καθαρή τύχη και λόγω της ώρας που συνέβη το γεγονός δεν υπήρξαν χειρότερα στο Αλποχώρι. Η τσιμεντένια μονομπλόκ μάντρα, είχε ραγίσει από προηγούμενη κακοκαιρία και χθες τα ξημερώματα στις τέσσερις, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της. Μαζί παρασύρθηκαν χώματα και τμήμα του γηπέδου, αλλά και η περίφραξη και οι πάγκοι των ομάδων. Η κατάρρευση έγινε επάνω στον κεντρικό δρόμο, αποκλείοντας τη μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Φούσκωσε ο Ενιπέας

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Ενιπέας φούσκωσε αρκετά με τα ορμητικά νερά του να προκαλούν προβλήματα στη γέφυρα που συνδέει το Λαντζόι με το Χελιδόνι. Μεγάλο τμήμα του δρόμου δίπλα στη γέφυρα, λόγω της πίεσης των νερών του ποταμού που υποσκάπτουν το έδαφος, κατέρρευσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα και μετά από λίγο να απαγορευτεί ολοκληρωτικά από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Νεράιδας.

Κατολίσθηση βράχων στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων πτώσεις βράχων σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη στην τοποθεσία Σελέκου. Για την αποκατάσταση από τις πτώσεις βράχων τέθηκε σε εγρήγορση όλος ο μηχανισμός της δημοτικής ενότητας Κλειτορίας και το Α.Τ Κλειτορίας.

Η απομάκρυνση των επικίνδυνων βράχων ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τα μηχανήματα του Δήμου και με τη συνδρομή ιδιώτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς