23.4 C
Athens

Η διαχείριση Μπλατ και ο παίκτης που θα έρθει στον Ολυμπιακό

Ο Μιχάλης Στεφάνου γράφει για το ερυθρόλευκο απουσιολόγιο που μένει... κατάλευκο , το μήνυμα που έστειλε ο ανεπηρέαστος Βεζένκοφ και το θέμα της προσθήκης ενός ακόμα γκαρντ • Τι ισχύει με Μπράντον Πολ, Γκούντγουιν και Τζος Άνταμς

Όλοι οι προπονητές, απεχθάνονται την χαλάρωση στα λεγόμενα εύκολα παιχνίδια, αλλά όταν ο αντίπαλος δεν μπορεί να ακολουθήσει και η διαφορά ανοίγει αμέσως, αναγκαστικά συμβιβάζονται με την χαμηλότερη ταχύτητα. Το χθεσινό ματς αποδείχτηκε χρησιμότερο του αναμενόμενου για τον Ολυμπιακό και για αυτό φρόντισαν οι φιλοξενούμενοι, που δεν πήγαν στον ΣΕΦ απλά για να βγάλουν την υποχρέωση.

Red Power FWSΉταν σκληροί, υποστήριξαν το υψηλό τέμπο -τουλάχιστον στο ημίχρονο- και σε πολλές περιπτώσεις εξέθεσαν την άμυνα του Ολυμπιακού, δίνοντας ένα καλό “πάτημα” για κατσάδα στον Μπλατ. Ο Πανιώνιος, όχι μόνο υπήρξε ανταγωνιστικός για 25-30 λεπτά, αλλά ανάγκασε τους ερυθρόλευκους να τον κυνηγάει σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο χαρακτήρας μάχης σε κανονικές συνθήκες που απέκτησε η αναμέτρηση δε,  επέτρεψε και την εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία συνήθως μας προκύπτουν μόνο σε μέρες Ευρωλίγκας.

Η εικόνα του Δημήτρη Αγραβάνη να δέχεται την στοργική αγκαλιά του Γιώργου Μπόγρη, που εκείνη τη στιγμή εκπροσωπούσε ολόκληρη την Ολυμπιακή οικογένεια και να πατάει παρκέ έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, επισκίασε τα πάντα, όμως για την αγωνιστική κατάσταση του νεαρού παίκτη θα μπορέσουμε να μιλήσουμε αφού γράψει κάμποσα αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το σημαντικό είναι ότι αφαιρέθηκε από το ερυθρόλευκο απουσιολόγιο το πλέον “στοιχειωμένο” όνομα και με την επιστροφή του Τουπάν στις προπονήσεις (πιθανότατα αύριο), ο Μπλατ θα έχει στη διάθεσή του 14 ετοιμοπόλεμους παίκτες!

Μιλάμε για ένα γεγονός που εκτός ότι προσφέρει πλειάδα επιλογών και βελτίωση του επιπέδου των προπονήσεων, απαιτεί και μια… σύνθετη διαχείριση καθώς όλοι έχουν σκοπό να διεκδικήσουν… κομμάτι από την πίτα.  Από την πλευρά του ο 59χρονος τεχνικός, έχει δείξει στην πράξη ως τώρα ότι δεν θέλει να “χάσει” καμία από τις μονάδες του, …άνευ αγώνος. Πότε επιμένει στον Τίμα που ακόμα δεν έχει πάρει μπροστά, πότε στον Γκος ώστε να βγάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό που έχει μέσα του, πότε προσπαθεί να “στρώσει” τον Λέντεϊ που ήδη δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που γνωρίσαμε προ διμήνου, ενώ εσχάτως έχει δώσει ενεργό ρόλο στον Μπόγρη. Και χθες πέρα από την επιστροφή του Αγραβάνη που είχε περισσότερο σημειολογικό ενδιαφέρον, είχαμε και την -πολύ πιο ουσιαστική-  “επιστροφή” του Βεζένκοφ.

Ο 23χρονος φόργουορντ που είχε …εξαφανιστεί τελευταία από το βασικό ροτέισον του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε 25 λεπτά (τα 17 στο πρώτο ημίχρονο) και ήταν εξαιρετικός. Με την απόδοσή του και κυρίως με το βαθμό ετοιμότητάς του παρά τον διόλου ευκαταφρόνητο παραγκωνισμό του, ο Βεζένκοφ έστειλε μήνυμα στον προπονητή του ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να βασίζεται στην βοήθειά του. Και όπως φαίνεται δεν θα αργήσει καθόλου να ξαναβρεί την θέση του στην ομάδα (ίσως και πιο πολύ στο “3”), αφού όσο προχωράει η σεζόν θα παίζουν εκείνοι που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο.

Η οσονούπω 100% πληρότητα, λοιπόν, σε συνδυασμό με το πιο βατό πρόγραμμα που ακολουθεί, κάνει τους Πειραιώτες να βλέπουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να δουλευτούν, όπως πχ το σχήμα με τους τρεις φόργουορντ που για την ώρα δεν αποδίδει, αλλά ο Μπλατ το θεωρεί απαραίτητο και θέλει να το επιβάλει, όμως η κάθε μέρα που περνάει στο λιμάνι είναι λίγο καλύτερη από την προηγούμενη. Ηδη η επανένταξη  του Στρέλνιεκς μετά από τον τραυματισμό του, αλλά και αλματώδης βελτίωση του Γκος στα τελευταία παιχνίδια έχουν ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και αυτός είναι ουσιαστικά ο λόγος που ο προπονητής του δεν βιάζεται για την προσθήκη παίκτη,

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί ενίσχυση στην περιφέρεια με έναν αθλητικό γκαρντ με ευχέρεια στο σκοράρισμα και αμυντική συνέπεια, όμως το επίπεδο των υπολοίπων δίνουν στον Μπλατ τη δυνατότητα να διαλέξει με την ησυχία του. Το όνομα του Μπράντον Πολ βρίσκεται ψηλά στη λίστα του, καθώς ο Αμερικανός συγκεντρώνει πολλά από τα ζητούμενα, ενώ διαθέτει και ευρωπαϊκή εμπειρία. Η περίπτωση του πρώην άσου της Εφές, που είναι καθαρός σούτινγκ γκαρντ, μοιάζει η ελκυστικότερη αυτή τη στιγμή, όμως ακόμα δεν υπάρχει ούτε απόφαση, ούτε συζητήσεις. Ο Αρτσι Γκούντγουιν προτάθηκε πρόσφατα και δεν περνάει απαρατήρητος, ο Τζος Ανταμς έχει επίσης ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον προφίλ, όμως από τη στιγμή που ο Μπλατ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της έρευνας, δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια άλλο ενδεχόμενο.

Η όποια επιλογή θα γίνει προσεκτικά και στοχευμένα. Είναι, άλλωστε, εντελώς διαφορετικό πράγμα να ψάχνεις αντικαταστάτη ώστε να καλύψεις ένα συγκεκριμένο κενό που παρουσιάστηκε, από το να αναζητάς το κομμάτι εκείνο που θα έρθει να προστεθεί στα υπόλοιπα, με σκοπό να σε κάνει κάνει καλύτερο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς