16.6 C
Athens

Σάλος με την καρατόμηση Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ

Οι καταγγελίες Μαρινάκη για απειλές απ’ τον Μελισσανίδη, το επεισόδιο με τον Αντωνίου και η απόφαση με 15-2 όπου μειοψήφησαν οι δύο του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ (Αγραφιώτης, Μπαταγιάννης)

Σάλος έχει ξεσπάσει στην ΕΠΟ με την καρατόμηση του Γιάννη Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ. Επίσημη αιτία της απομάκρυνσης του Πειραιώτη παράγοντα διαιτησίας που ήταν υπεύθυνος για τους ορισμούς των παρατηρητών της Γ’ Εθνικής, το επεισόδιο που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας, Στέργιο Αντωνίου.

Ο Αντωνίου πήγε την περασμένη εβδομάδα στην ΚΕΔ, την ώρα που οι Τσαχειλίδης, Καλύβας έκαναν ορισμούς. Ο Τσαχειλίδης του επεσήμανε ότι δεν είχε δικαίωμα να παραβρίσκεται στην ΚΕΔ και του ζήτησε να φύγει και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, σύμφωνα με δήλωσή του, απάντησε ότι πήγε να χαιρετίσει.

Για το περιστατικό ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ είχε δηλώσει:
«Είχα μόλις επιστρέψει από την Αυστρία και πέρασα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Είδα την πόρτα της ΚΕΔ ανοιχτή και είπα να πω μια καλησπέρα. Παρόντες ήταν οι κύριοι Καλύβας-Τσαχειλίδης. Ο δεύτερος με ρώτησε τι δουλειά έχω εδώ.
Του είπα ότι είμαι ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Μου είπε ότι δεν έχω καμιά δουλειά στην ΚΕΔ και με έντονο ύφος “περάστε έξω”. Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Απλώς μια καλησπέρα ήθελα να πω. Μακριά από μένα παρεμβάσεις στη διαιτησία».

Όμως, στη συνέχεια ο Αντωνίου έθεσε βέτο στο ΔΣ της ΕΠΟ και μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας ο Τσαχειλίδης αποτελεί παρελθόν με ψήφους 15-2 για… ανάρμοστη διαγωγή. Η απόλυση του Τσαχειλίδη επικυρώθηκε με 15 ψήφους, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Αγραφιώτη και Μπαταγιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαχειλίδης είχε επιστρέψει στην ΚΕΔ πριν από περίπου έναν χρόνο έπειτα από πρόταση του προέδρου της επιτροπής, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Ήταν όμως ο καυγάς με τον Στέργιο Αντωνίου ο πραγματικός λόγος που ο άλλοτε διαιτητής απομακρύνθηκε από τη θέση του, ή σχετίζεται με δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελίες ομάδων στην FIFA, πως αντίπαλοί τους γνώριζαν τους διαιτητές των αναμετρήσεων, μερικά 24ωρα προτού η ΕΠΟ προβεί στις επίσημες ανακοινώσεις; Ήταν βάσιμα αυτά τα δημοσιεύματα, ή σχέδιο εξόντωσης του Γιάννη Τσαχειλίδη;

Ο γεννημένος το 1968, γιος του αείμνηστου προέδρου του Ιωνικού Μανώλη Τσαχειλίδη, ήταν στην ΚΕΔ την διετία 2012-14 και είχε την ευθύνη για τον ορισμό των διαιτητών στην Γ’ εθνική (νότιο όμιλο) και Β’ εθνική (νότιο όμιλο).
Στις 25/01/2014 είχε δεχθεί επίθεση κοντά στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε σταμάτησε σε φανάρι, άγνωστος κατέβηκε από μηχανή, στην οποία ήταν συνεπιβάτης, άνοιξε την πόρτα και του έριξε σπρέι. Ο Τσαχειλίδης κατάφερε να ξεφύγει.

Στις 14 Νοεμβρίου 2014, με αφορμή σοβαρά επεισόδια σε βάρος παραγόντων της διαιτησίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πάει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League κι έκανε καταγγελίες. Ήταν η επομένη της δολοφονικής επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο.
«Πέρσι η ΑΕΚ ήταν στην Γ’ Εθνική. Τότε για ένα μεγάλο διάστημα όριζε τους διαιτητές ο κύριος Τσαχειλίδης. Ξανά, ο κύριος Μελισσανίδης, τον πήρε, τον απείλησε και την επόμενη μέρα ο κύριος Τσαχειλίδης έφαγε ξύλο. Μετά από λίγο καιρό αποχώρησε».

Ο Γιάννης Τσαχειλίδης, είχε αντικατασταθεί από την ΚΕΔ στις 30/7/2014. Στον πίνακα της α’ εθνικής ήταν από το 2002 μέχρι το 2008 και είχε σφυρίξει σε 51 αγώνες.
Ο Γιάννης Τσαχειλίδης τον Ιούνιο του 2015 επέστρεψε στην ΚΕΔ και αντικατέστησε τον Χριστόφορο Ζωγράφο στην θέση του αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας. Μάλιστα ανέλαβε υπεύθυνος για τους ορισμούς στη Super League, αντικαθιστώντας τον Χριστόφορο Ζωγράφο ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις με τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς