18 C
Athens

Στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή στην Κωνσταντινούπολη – 4 νεκροί (pics, video)

Χτύπησε σε στέγες σπιτιών και κόπηκε στα δύο • Άγνωστα ακόμη τα αίτια της συντριβής • Πρόκειται για παλιό ελικόπτερο που επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη όταν στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή» τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση του ελικοπτέρου.

Αντίθετα, άγιο είχαν οι κάτοικοι, καθώς δεν τραυματίστηκε κανείς τους.

Δεν είναι γνωστή, όμως, ακόμα η αιτία που προκάλεσε την πτώση του. Σαν από θαύμα, στο δρόμο της περιοχής Σαντσάτεπε, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, δεν βρισκόταν κόσμος την ώρα της συντριβής.

Επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης, το NTV μετέδωσε ότι το ελικόπτερο χτύπησε στην οροφή ενός κτιρίου πριν κοπεί στα δυο και συντριβεί στο δρόμο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μετέβη άμεσα στο σημείο για να συντονίσει τις έρευνες μεταδίδει το rt.com.

Το ελικόπτερο ήταν αμερικανικής κατασκευής, ένα UH-1. Σύμφωνα με το Russia Today, επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας και συνετρίβη κατά την προσγείωση σε κοντινή στρατιωτική βάση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς