23.8 C
Athens

Οι τρελές ανατροπές του Άρη (vids)

Μια σειρά εντυπωσιακών νικών με ανατροπή του σκορ στα τελευταία λεπτά, έχει να επιδείξει ο Άρης τα τελευταία χρόνια

Λίγο ακόμα και θα αλλοιωνόταν το DNA που έχει αποκτήσει ο Άρης τα τελευταία χρόνια. Διότι ενώ θυμόμαστε όλοι ιστορικές νίκες του με ανατροπή του σκορ, φέτος δεν τα είχε καταφέρει ποτέ πριν από το χθεσινό 2-1 επί του ΟΦΗ, με τα δύο γκολ του Χαμζά Γιουνές στο 93’ και το 94’.

Τέσσερις φορές είχαν δεχθεί πρώτοι γκολ οι «κίτρινοι» και τις τέσσερις δεν κατάφεραν έστω να ισοφαρίσουν. Έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τα Γιάννινα (0-1 από τον ΠΑΣ), από τη Νέα Σμύρνη (0-1 από τον Πανιώνιο), από το ΟΑΚΑ (0-4 από την ΑΕΚ), αλλά και από το «Κλεάνθης Βικελίδης στο ματς με τον Ολυμπιακό (0-1). Χθες στο Ηράκλειο, το χαρτί γύρισε και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό.

Στο Ηράκλειο είχε επιτευχθεί κατά σύμπτωση και η πιο πρόσφατη εκτός έδρας νίκη του Άρη με ανατροπή του σκορ. Όχι όμως στο «Γεντί Κουλέ», αλλά στο Παγκρήτιο και με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Στις 19 Νοεμβρίου 2017, βρέθηκε να χάνει 2-0 στο πρώτο ημίχρονο (14’ Κάιπερς, 23’ Σταματάκος) και τελικά νίκησε με 3-2 (53’ Ντούνης, 72’ πέν. Διαμαντόπουλος, 88’ Πλατέλλας).

Σε επίπεδο Super League, το προηγούμενο «διπλό» με ανατροπή ήρθε στην προηγούμενη συμμετοχή του Άρη στην κατηγορία. Στις 5 Οκτωβρίου 2013 στη Νέα Σμύρνη, όταν νίκησε τον Πανιώνιο με γκολ των Αγάνθο (62’) και Ουντότζι (88’), αν και είχε μείνει πίσω στο σκορ μετά το τέρμα που είχε σημειώσει ο Καμπάνταης στο 58’. Μάλιστα, αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο από το 1-1 (64’), λόγω αποβολής του Τσουμάνη.

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο επιτεύχθηκε και η ιστορική νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, την 1η Δεκεμβρίου 2010. Το πρώτο 45λεπτο είχε λήξει με τους «ροχιμπλάνκος» να προηγούνται 2-1 (11’ Φορλάν, 16’ Αγουέρο/2’ Κόκε), όμως στο δεύτερο οι «κίτρινοι» έφτασαν στην ηρωική νίκη με 3-2 χάρη σε τέρματα του Κόκε (52’ πέν.) και του Λαζαρίδη (81’)!

Για να μην ξεφεύγουμε από τον χθεσινό αντίπαλο, τον ΟΦΗ, η χθεσινή νίκη θύμισε αρκετά εκείνη που είχε πετύχει ο Άρης στο «Γεντί Κουλέ» στις 23 Νοεμβρίου 2002. Τότε που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (4’ Μπελεβώνης) και τελικά επικράτησε 2-1 με δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο μέρος (63’, 87’) ο αντίστοιχος… Γιουνές, ο οποίος τότε ήταν Κροάτης. Ο Γιόζιπ Σίμιτς.

Τον ΟΦΗ τον έχει νικήσει ο Άρης στο Ηράκλειο και σε αγώνα στον οποίο έχανε με 2-0! Συνέβη στις 18 Σεπτεμβρίου 2000, στην πρεμιέρα εκείνου του πρωταθλήματος, όταν το προβάδισμα των Κρητικών με τα γκολ του Μάουρο (5’) και του Γκόμεζ (15’), ανατράπηκε ολοκληρωτικά με τα δύο γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Κύπριος Χριστοδούλου (38’, 63’) πριν ο Κυπαρίσσης (με κόντρα, ύστερα από φάουλ του Κυζερίδη) διαμορφώσει το τελικό 2-3 στο 77’.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς