17 C
Athens

Ο Νίκος Μπελαβίλας «κλείδωσε» για το δήμο Πειραιά με το ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο «εκλεκτός» του κυβερνώντος κόμματος για το δήμο Πειραιά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του επιχειρηματία με αφορμή ένα δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» για την υποψηφιότητά του

Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας θα είναι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πειραιά, καθώς μετά από εντατικές διαβουλεύσεις και πολύ έντονο παρασκήνιο έκλεισε τελικά η συμφωνία για την υποψηφιότητά του.

Κι ενώ είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες από την οριστικοποίηση της υποψηφιότητάς του, ο καθηγητής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη με αφορμή ένα δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να καταγράφει τα γεγονότα που προηγήθηκαν μέχρι την αποδοχή από πλευράς του της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπελαβίλας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook αναφέρθηκε σε δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που έκανε λόγο για «θρίλερ στο δήμο Πειραιά», αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κανένα θρίλερ, αφού η υποψηφιότητά του έχει «κλειδώσει». Προχώρησε μάλιστα περισσότερο και έγραψε πως «το αληθινό θρίλερ αρχίζει τώρα» και αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις για τον επιχειρηματία και συνδέοντας την υποψηφιότητά του με τον… στόχο του «να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά».

Αναλυτικά ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει:

«Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake “θρίλερ” για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Τώρα αρχίζει το αληθινό θρίλερ για τον ίδιο. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος: Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Δείτε την ανάρτησή του:

Το πλούσιο παρασκήνιο της υποψηφιότητάς του

Το θέμα όμως είναι πως τα «Παραπολιτικά» είχαν δίκιο όταν έκαναν λόγο για θρίλερ, καθώς η υποψηφιότητα του κ. Μπελαβίλα για τον Πειραιά πέρασε από σαράντα κύματα και ο ίδιος ήταν απρόθυμος να κατεβεί για δήμαρχος. Η συμφωνία μάλιστα για την υποψηφιότητά του έκλεισε μόλις χθες και αφού είχαν προηγηθεί εντατικές διαβουλεύσεις του υποψηφίου με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπελαβίλας ήθελε να κατεβεί υποψήφιος στην Αθήνα και όχι στον Πειραιά, παρόλο που είναι γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης.

Τις τελευταίες μέρες η Κουμουνδούρου αμφιταλαντευόταν μεταξύ του κ. Μπελαβίλα και του κ. Γαβρίλη για τον δήμο του Πειραιά. Ωστόσο, κρίθηκε ότι η ενδεχόμενη μετακίνηση του κ. Γαβρίλη θα αποτελούσε καίριο πλήγμα για το ψηφοδέλτιο της κ. Δούρου.

Επιβεβαίωσε την πρόταση και ακολούθως διέψευσε την αποδοχή της στο «Ποντίκι»

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο καθηγητής επιβεβαίωσε στο «Ποντίκι» ότι δέχθηκε πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, αλλά σε μεταγενέστερη επικοινωνία του διευκρίνισε ότι τελικά δεν έκανε δεκτή την πρόταση αυτή.

Για να επανέλθει σήμερα -πιεζόμενος προφανώς να αποδεχθεί την πρόταση- ανακοινώνοντας ότι θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πειραιά.

Επομένως, οποιοσδήποτε απλώς παρακολουθούσε το ρεπορτάζ και τις παλινωδίες στο θέμα της υποψηφιότητας του κ. Μπελαβίλα, στο συμπέρασμα των «Παραπολιτικών» θα κατέληγε, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να κλείσει υποψήφιο για το δήμο Πειραιά και αυτό επί της ουσίας κατέγραψε.

Ποιος είναι ο Νίκος Μπελαβίλας

Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας είναι 59 ετών. Είναι αρχιτέκτονας/πολεοδόμος και διδάσκει στο Πολυτεχνείο αστικό σχεδιασμό, ενώ είναι πρόεδρος της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ». Ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις γενιές Πειραιώτης (έχει γεννηθεί στο Πασαλιμάνι) και αποτελεί ιδρυτικό μέλος από το 1999 της δημοτικής παράταξης του Θοδωρή Δρίτσα «Λιμάνι της Αγωνίας». Ο κ. Μπελαβίλας έχει κάνει μεγάλο αριθμό πολεοδομικών προγραμμάτων για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Στην Αριστερά εντάχτηκε στην εφηβεία του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς