22.7 C
Athens

Αποκλεισμένη η Ελευσίνα λόγω εξουδετέρωσης βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Βρέθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης και είναι βόμβα-τέρας, πολύ μεγάλης ισχύος 500 λιμπρών • Η επιχείρηση θα διαρκέσει έως τέσσερις ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί της Κυριακής, η επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, που βρέθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Πρόκειται για βόμβα πολύ μεγάλης ισχύος, 500 λιμπρών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επιχείρηση θα διαρκέσει έως τέσσερις ώρες, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Μια τεράστια επιχείρηση του στρατού και εξειδικευμένων πυροτεχνουργών έχει στηθεί για να την εξουδετερώσουν. Ο στρατός έχει δημιουργήσει ειδικά αναχώματα για να ανακόψει το ωστικό κύμα, να το καθοδηγήσει μαζί με τα θραύσματα εντός του αεροδρομίου και να μειώσει την έντασή του  με τη δημιουργία αναχωμάτων.

Παράλληλα, έχει εκκενωθεί η περιοχή περιμετρικά του σημείου ανεύρεσης της βόμβας, σε κατοικίες και επιχειρήσεις, κυρίως στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, σε ακτίνα 1.407 μέτρων. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνονται περιοχές με κατοικίες βόρεια και ανατολικά του στρατιωτικού αεροδρομίου όπως «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς