19.2 C
Athens

Μπόκα – Ρίβερ: Το χρονικό του τελικού της ντροπής (pics, vids)

Το FWS σας μεταφέρει το χρονικό των θλιβερών γεγονότων που οδήγησαν στην αναβολή του επαναληπτικού τελικού ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ

Επεισόδια που δεν τιμούν το αργεντίνικο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα εκτυλίχθηκαν πριν από την έναρξη του SuperClasico ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν κατά την άφιξη του πούλμαν της Μπόκα στο «Μονουμεντάλ» για τον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ρίβερ επεφύλασσαν εχθρική υποδοχή στην αποστολή των «Γενοβέζων» σπάζοντας με πέτρες και σίδερα τα τζάμια και εκτοξεύοντας παράλληλα σπρέι πιπεριού στους ποδοσφαιριστές!

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει το πλήθος, με παίκτες της Μπόκα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να κάνουν εμετούς.

Κατόπιν απαίτησης της γηπεδούχου ομάδας, οι παίκτες εξετάστηκαν από το ιατρικό επιτελείο της Ομοσπονδίας το οποίο έκρινε αρχικά πως ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί κανονικά, μολονότι ποδοσφαιριστές όπως ο Πάμπλο Πέρες δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστούν.

Μάλιστα, ο αρχηγός της Μπόκα καθώς και ο Γκονσάλο Λαμάρδο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου παρέμειναν εκεί για μία ώρα

Στη φόρα βγήκε και η γνωμάτευση του ιατρικού επιτελείου της Ομοσπονδίας το οποίο διαβεβαίωνε πως οι παίκτες δεν έχουν υποστεί τραυματισμούς ικανούς να οδηγήσουν σε αναβολή του παιχνιδιού.

Ενδεικτικό της ελλιπούς οργάνωσης αλλά και της τραγικής κατάστασης που επικρατούσε, είναι ότι ο τελικός μετατίθετο διαρκώς (εν μέσω επεισοδίων μεταξύ οπαδών και αστυνομίας περιμετρικά του «Μονουμεντάλ») από τις 22:00 στις 23:15 και από τις 23:15 στις 00:00 (ώρα Ελλάδας) μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση για οριστική αναβολή του παιχνιδιού.

Παίκτες της Μπόκα ξέσπασαν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν μέχρι να ληφθεί η απόφαση για αναβολή, με τον επιθετικό των «Γενοβέζων» Ντάριο Μπενεντέτο να βάλλει κατά της CONMEBOL και της Ρίβερ Πλέιτ με αφορμή τις πιέσεις που δέχθηκαν ώστε να πραγματοποιηθεί ο τελικός.

Ο σημερινός αργεντίνικος Τύπος όπως ήταν φυσικό καταδίκασε τα όσα έγιναν ενώ μεταξύ άλλων, στα πρωτοσέλιδα των «La Voz» και «Ole» κυριαρχεί ο τίτλος: «Παγκόσμια ντροπή».

Τα εν λόγω πρωτοσέλιδα:

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με μία σειρά αναρτήσεων του στο twitter καταδίκασε και αυτός με τη σειρά του τα θλιβερά συμβάντα μιλώντας για ντροπή, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως η CONMEBOL στέκεται στο πλευρό των ποδοσφαιριστών.


Επιπρόσθετα, επιβεβαίωσε πως οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν από κοινού για τη μη διεξαγωγή του ματς: «Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε τη διεξαγωγή του ματς. Ήταν συμφωνία μεταξύ κυρίων. Είναι ποδόσφαιρο και όχι πόλεμος».

Εν τέλει η CONMEBOL αποφάσισε ο τελικός να διεξαχθεί απόψε στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ωστόσο ακόμα όλα είναι ρευστά, καθώς όπως αναφέρουν τα αργεντίνικα Μέσα, η αστυνομία δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς