20.6 C
Athens

«Έφυγε» στα 62 του ο Γιώργος Τζιβόγλου

Πένθος για τον παλαίμαχο διεθνή αμυντικό Γιώργος Τζιβόγλου που είχε τιμήσει επί έντεκα χρόνια τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη στην οικογένεια του Απόλλωνα Σμύρνης, ο πρόωρος χαμός του παλαίμαχου αμυντικού της ομάδας, Γιώργου Τζιβόγλου, σε ηλικία μόλις 62 ετών, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο Τζιβόγλου γεννήθηκε στο Σουέζ στις 16 Σεπτεμβρίου 1956 και ανήκε στη δύναμη της ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 1976, όταν παραχωρήθηκε ως αντάλλαγμα στον Απόλλωνα (μαζί με τους Νίκο Καρούλια και Τάκη Τιμοθέου) στο πλαίσιο της μεταγραφής του Χρήστου Αρδίζογλου στην Ένωση.

Καθιερώθηκε αμέσως στο κέντρο της άμυνας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που μεσουρανούσε τότε στην Α’ Εθνική και τον Ιούνιο του 1978 χρίστηκε διεθνής από τον Αλκέτα Παναγούλια, σε ένα φιλικό της Εθνικής στην Αυστραλία (1-1). Κατέγραψε στο ενεργητικό του άλλη μία συμμετοχή με την Ανδρών, στην ήττα με 4-1 στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 1979.

Με τον Απόλλωνα αγωνίστηκε επί έντεκα χρόνια στην Α’ Εθνική, καταγράφοντας στο κοντέρ του 250 συμμετοχές και 4 γκολ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σ’ αυτά τα 250 παιχνίδια δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα, κάτι σπάνιο για κεντρικό αμυντικό! Το 1987, μόλις η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υποβιβάστηκε, αποχώρησε για λογαριασμό του Διαγόρα, με τον οποίο αγωνίστηκε μόλις 3 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία.

«Ρίζωσε» στα Δωδεκάνησα και αφότου ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα έζησε για πολλά χρόνια στη Λέρο, ως υπάλληλος του τοπικού ΟΤΕ, ενώ παράλληλα βοήθησε κατά διαστήματα με την πλούσια πείρα του και την τοπική ομάδα (ΑΕ Λέρου) ως προπονητής. Το 2016 τον βρίσκουμε και στον πάγκο του Ξάνθου Πάτμου, ενώ προς τα τέλη του ίδιου έτους πρόσφερε τις γνώσεις του στον ΑΣ Ίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς