24.3 C
Athens

Παναθηναϊκός: Πεντάρα, 630 ημέρες μετά! (vid)

Από τις 4 Μαρτίου 2017 είχε να πετύχει πέντε γκολ σε οποιονδήποτε αγώνα για επίσημη διοργάνωση ο Παναθηναϊκός!

Η πρόοδος του φετινού Παναθηναϊκού σε σχέση με την περσινή απογοητευτική περίοδο, πιστοποιείται κι από το στατιστικό στοιχείο που έβγαλε το σημερινό 5-1 επί του Απόλλωνα. Διότι από την αμέσως προηγούμενη πεντάρα σε επίσημο αγώνα οποιασδήποτε διοργάνωσης πέρασαν 630 ημέρες, ήτοι σχεδόν δύο χρόνια.

Ήταν 4 Μαρτίου 2017, όταν οι «πράσινοι» είχαν συντρίψει με 5-0 τη Βέροια στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το πρωτάθλημα, με τον Μάρκους Μπεργκ να σημειώνει χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο (18′ πέν, 39′ πέν., 41′). Τα άλλα δύο γκολ είχαν επιτευχθεί από τους Βίκτωρα Κλωναρίδη (21′) και Λούκας Βιγιαφάνιες (57′). Αυτό ήταν και το τελευταίο πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού κατά το οποίο σημείωσε τουλάχιστον τρία γκολ, όμως και τα πέντε γκολ τότε, είχαν επιτευχθεί νωρίτερα από το σημερινό τέταρτο (61′ Ινσούα).

Προπονητής του Παναθηναϊκού τότε ήταν ο προκάτοχος του Γιώργου Δώνη, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε οδηγήσει το «τριφύλλι» σε άλλη μία πεντάρα και μάλιστα εκτός έδρας. Ο λόγος για το 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με γκολ των Κλωναρίδη (7′), Μπεργκ (9′), Μολέντο (30′), Εμποκού (39′) και Μπουμάλ (83′).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς