24.7 C
Athens

Ρίβερ – Μπόκα: Ακολουθώντας τη… διαίσθηση!

Ο Ηλίας Ζυματούρας αναλύει και προβλέπει τα... μελλούμενα στον μεγάλο τελικό Μπόκα - Ρίβερ για λογαριασμό του FWS

Ο υπογράφων υποστηρίζει τη Ρίβερ Πλέιτ. Όταν, όμως… μιλάμε για στοίχημα, τα συναισθήματα μπαίνουν στην άκρη. Όποιος «μπλέκει» αυτά τα δύο, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε οικονομική καταστροφή.

Ο πρόλογος αφορά στο σημερινό μεγάλο ματς Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς. «Τον τελικό των τελικών» (του Κόπα Λιμπερταδόρες)«, όπως λένε στην Αργεντινή.

Το πρώτο ματς έληξε 2-2, δηλαδή… 0-0 (δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ) και ο σημερινός δεύτερος τελικός του «Μονουμεντάλ» είναι σαν… νοκ άουτ παιχνίδι. Σε ισοπαλία έχουμε παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Όποια κερδίσει, παίρνει το τρόπαιο.

Από το www.wolfmoneybet.com έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι σε αυτά τα παιχνίδια, στα ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής δεν παίζει ΠΟΤΕ ρόλο η φόρμα, η ποιότητα (κ.α.).

Η ταπεινότητά μου «λέει» ότι το ματς είναι 50-50. Ούτε ο παράγοντας έδρα επηρεάζει. Σημειώνουμε εδώ ότι στα 5 τελευταία ντέρμπι (ανεξαρτήτως διοργάνωσης) δεν κέρδισε η γηπεδούχος (2 νίκες η Ρίβερ, 2 νίκες η Μπόκα και μία ισοπαλία)…

Το… πληρώνεις ακριβά!

Δεν θα το… κουράσω. Θα μπω απευθείας στο ψητό. Σε αυτά τα ματς, αν αποφασίσεις να στοιχηματίσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να… ακολουθήσει τη διαίσθησή του. Αφού πρώτα έχεις ενημερωθεί κατάλληλα για το τι συμβαίνει στις δύο ομάδες. Μετά τον πρώτο τελικό του «Μπομπονέρα», στη Ρίβερ πανηγύρισαν. Εντονα. Λες και κατέκτησαν το τρόπαιο. Στην Μπόκα ήταν πιο συγκρατημένοι και τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται πιο… συσπειρωμένοι. Η ανοιχτή προπόνηση στο «Μπομπονέρα» με 60.000 κόσμο «έφτιαξε» τους παίκτες του τεχνικού Σελότο, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ στο «Μονουμεντάλ» με αντίπαλο τη Ρίβερ Πλέιτ (1 νίκη, 2 ισοπαλίες). Και η ιστορία έχει αποδείξει – στη Λατινική Αμερική – ότι όποιος βγάζει… γλώσσα το πληρώνει. Ακριβά.

Απουσίες…

Στη Ρίβερ η εβδομάδα πέρασε με αγωνία για τον Νάτσο Σκόκο. Τελικά ο πρώην φορ της ΑΕΚ δεν θα αγωνιστεί. Πλήγμα για τους «εκατομμυριούχους», γιατί ο «υδραυλικός» προσφέρει ταχύτητα και… γκολ. Πλήγμα και για την Μπόκα η απουσία του διεθνή μέσο-επιθετικού Παβόν, ο οποίος τον επόμενο χρόνο λογικά θα παίζει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ισοπαλία, λοιπόν, και στις απουσίες.

Κάνουμε επίλογο. Το να κατακτήσει το τρόπαιο η Μπόκα «πληρώνει» με «2,40». Αποδοσάρα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο τελικός είναι 50-50! Αυτό δεν σημαίνει ότι το ματς είναι «διπλό» (έχει… 4,20!!!), μπορεί να το πάρει στην παράταση (13,00 απόδοση) ή στα πέναλτι (10,00 απόδοση).

Χαλαρό ποντάρισμα και σε σκόρερ. Να σκοράρει ο Μπενεντέτο (σε οποιοδήποτε λεπτό) πληρώνει «3,60». Από τη Ρίβερ έχουμε δύο επιλογές. Τον Λούκας Πράτο με απόδοση «2,95» και τον Π. Μαρτίνες με απόδοση «3,20».

Ηλίας Ζυματούρας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς