20.2 C
Athens

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ ο Ράμος, καμία τιμωρία!

Όπως αναφέρει το «Football Leaks» και επικαλείται η γερμανική «Spiegel», ο Σέρχιο Ράμος βρέθηκε δύο φορές θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ αλλά δεν τιμωρήθηκε ποτέ

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του «Football Leaks» για τον Σέρχιο Ράμος. Συγκεκριμένα ο Ισπανός αμυντικός και αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, πιάστηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ κόντρα στη Γιουβέντους το 2017 και της Μάλαγα το 2018. Ουσιαστικά στον τελικό του Champions League αλλά και σε αγώνα ισπανικού πρωτάθληματος.

Αρχικά το 2017 στο δείγμα του Ράμος βρέθηκε η ουσία dexamethasone, η οποία είναι μέσα στις απαγορευμένες από την WADA και φυσικά δεν επιτρέπεται στην διοργάνωση. Η μόνη εξαίρεση είναι αν δηλωθεί στον έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό ότι χορηγείται για ιατρικούς λόγους.

Αυτό δεν έγινε από τον γιατρό της Ρεάλ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στην παραμονή του τελικού με τη Γιουβέντους έκανε δύο ενέσεις στο γόνατο και στον ώμο του Ράμος. Βέβαια στο επίσημο έγγραφο δήλωσε ότι χορήγησε την ουσία betamethasone. Η UEFA δέχθηκε πως πρόκειται για παρόμοια αγωγή και δεν τιμώρησε ούτε τον παίκτη, ούτε το σύλλογο.

Έπειτα το 2018 έγινε ξαφνικός έλεγχος της AEPSAD μετά από τον αγώνα απέναντι στην Μάλαγα στις 15 Απριλίου. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή ο Ράμος ενημερώθηκε ότι δεν έπρεπε να κάνει μπάνιο πριν τον έλεγχο (επηρεάζει το δείγμα όταν κάνει ο παίκτης μπάνιο). Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν άκουσε όμως και πήγε κι έκανε μπάνιο. Η συγκεκριμένη πράξη μπορούσε να επιφέρει αρκετά σοβαρές ποινές αλλά ο παίκτης δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς