20.8 C
Athens

Παίκτες και κόσμος έγιναν «ένα»!

Οι παίχτες του Μπλατ έγιναν «ένα» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, με τον ερυθρόλευκο λαό, γεγονός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά, στο χτεσινό ματς επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυμπιακός υπέταξε, το βράδυ της Πέμπτης, την Ρεάλ Μαδρίτης με 88-83, διακόπτοντας το αήττητο της ισπανικής ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν χτες το βράδυ στο ΣΕΦ, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αφενός δύο τεράστιου βεληνεκούς ομάδες, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό και την «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης. Σύλλογοι, που διαθέτουν τρομερούς παίκτες, με αποτέλεσμα να παίζουν και ανάλογο μπάσκετ. Και αφετέρου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν όλη την Ευρώπη να «παραμιλάει» με την «θέρμη» και το πάθος τους για την ομάδα.

Η νίκη ήρθε για την ομάδα του Πειραιά, με 88-83, παίζοντας μάλιστα και αρκετά ελκυστικό μπάσκετ. Παράδειγμα αποτελούν οι 52 πόντοι παθητικό για την Ρεάλ στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, δείγμα της καλής απόδοσης των παιχτών του Μπλατ.

Όμως αξίζει να σημειωθεί η συμβολή των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Το βράδυ της Πέμπτης, το ΣΕΦ «κόχλαζε» όπως πρέπει και όπως αξίζει το μπασκετικό τμήμα του Θρύλου. Στα κρίσιμα σημεία, ο κόσμος δήλωνε «παρών» και έδινε «φτερά στα πόδια» (ή αν θέλετε στα χέρια) των κόκκινων.

Οι φιλοξενούμενοι, έως χτες αήττητοι, Ισπανοί, «λύγισαν» στον Πειραιά, αποδεικνύοντας σε όλη την Ευρώπη, πόση δυναμική έχουν οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι. Ο λαός του Θρύλου θα συνεχίσει να στηρίζει το τμήμα μπάσκετ, με αποτέλεσμα κόσμος και παίχτες να γίνονται «ένα», σε εύκολες, αλλά και δύσκολες στιγμές.

Όταν, για παράδειγμα, η ομάδα του Ολυμπιακού είχε πάρει «κεφάλι» με διψήφια διαφορά, αλλά η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα, τότε τη «σκυτάλη» την πήραν οι φίλαθλοι των Πειραιωτών, οι οποίοι με τη φωνή και το πάθος τους, έδωσαν δύναμη και κουράγιο στους παίκτες του Μπλατ, ώστε εκείνοι να είναι οι τελικοί νικητές.

Το πάθος των παικτών, σε συνδυασμό με το πάθος της κερκίδας, έδωσαν την κομβική αυτή νίκη, στην ομάδα του Πειραιά. Μία νίκη που σίγουρα θα φανεί χρήσιμη αρκετά, στη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια στο θεσμό αυτό.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς