22.6 C
Athens

Aποτρόπαιο θέαμα: Bασανίζουν τους ταύρους ανάβοντας φωτιά στα κέρατά τους (video)

Αποτρόπαιο φεστιβάλ ταύρου στην πόλη Μεντινατσέλι της Ισπανίας • Απαγορευόταν η μαγνητοσκόπηση • Κατάφερε να το καταγράψει μέλος του οργανισμού για τα δικαιώματα των ζώων

Οι δολοφονίες των ταύρων είναι συχνό φαινόμενο στην Ισπανία παρά τις προσπάθειες των οργανώσεων προστασίας ζώων να σταματήσει αυτό το άγριο έθιμο.

Εκτός από τις ταυρομαχίες υπάρχουν όμως και πολλά φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις όπου σκοτώνουν και βασανίζουν τους ταύρους. Οι αρχές της Ισπανίας τα χαρακτηρίζουν… πολιτισμικά γεγονότα και για το λόγο αυτό αρνούνται να τα καταργήσουν.

Για πρώτη φορά τώρα, όμως, ήρθε στο φως ένα αποτρόπαιο φεστιβάλ βασανισμού ταύρου γίνεται στην πόλη Μεντινατσέλι της Ισπανίας. Εκεί το βράδυ δένουν στα κέρατα του ταύρου δυο μεγάλους πυρσούς, τους ανάβουν και αφήνουν τον ταύρο μέσα στην αρένα.

Το ζωντανό φοβισμένο λόγω της φωτιάς αρχίζει να τρέχει δεξιά κι αριστερά μέσα στην αρένα. Καθώς η φωτιά κατεβαίνει και αρχίζει να καίει το δέρμα του τρελαίνεται και συνεχίζει να τρέχει και να χτυπιέται και τελικά πεθαίνει βασανιστικά.

Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό για όλους αλλά απαγορεύεται να το μαγνητοσκοπήσουν ή να τραβήξουν φωτογραφίες. Ένα μέλος του οργανισμού για τα δικαιώματα των ζώων animal naturalis, κατάφερε να απαθανατίσει τις σκηνές.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 90.000 υπογραφές και ζητούν παρέμβαση του ίδιου του Πάπα για να σταματήσει το έθιμο.

Κάθε χρόνο στην Ισπανία καίγονται 3.000 ταύροι σε διάφορα φεστιβάλ. Κι όμως όλοι αυτοί οι βασανισμοί θεωρούνται… πολιτισμικά γεγονότα.

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς