23.3 C
Athens

Ρυθμιστής γίνεται στην ΕΠΟ ο Ολυμπιακός

Η επιστροφή του Δημοσθένη Κουπτσίδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά την δικαστική του δικαίωση, και η εκπαραθύρωση του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης κάνει δίνει με 8-7 το πάνω χέρι στην ΑΕΚ έναντι του ΠΑΟΚ • Οι δύο του Ολυμπιακού (Μπαταγιάννης-Αγραφιώτης), θα κρίνουν πλέον την πλάστιγγα

Ρυθμιστής γίνεται ο Ολυμπιακός στη διοίκηση της ΕΠΟ, καθώς προμηνύεται… ανατροπή δεδομένων. Στη διοίκηση της Ομοσπονδίας οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά εκπροσωπούνται από δύο μέλη, τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη πρόεδρο της Super League και τον Τάκη Αγραφιώτη. Τα δύο αυτά μέλη είναι σε θέση ανάλογα την βούληση και την πολιτική τους να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ.

Σήμερα η πλευρά του δικέφαλου του βορρά έχει φίλα προσκείμενα οκτώ μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Αντίστοιχα η Ένωση έχει επτά. Συνεπώς αν οι δύο που είναι κοντά στον Ολυμπιακό τηρήσουν στάση ουδετερότητας, κυριαρχεί η πλευρά του ΠΑΟΚ. Αυτή η ισορροπία έρχεται ν’ αλλάξει μετά και τα σημερινά αποτελέσματα στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών, καθώς ο Δημοσθένης Κουπτσίδης αναλαμβάνει και πάλι την προεδρία.

Παράλληλα μετά την δικαστική του δικαίωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, ο Δ. Κουπτσίδης έχει ζητήσει την επιστροφή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ από την οποία είχε απομακρυνθεί. Ο πρώην Νομάρχης και πρώην Δήμαρχος Γρεβενών, αλλά και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επέστρεψε στα δημοτικά του καθήκοντά μετά την δικαστική του δικαίωση. Ανοίγει λοιπόν διάπλατα ο δρόμος για την επιστροφή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Την θέση του Δ. Κουπτσίδη έχει πάρει ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, που ήταν πρώτος αναπληρωματικός και είναι κοντά στον ΠΑΟΚ. Η επιστροφή Κουπτσίδη θα ισχυροποιήσει την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΕΠΟ, καθώς θα φθάσει τους οκτώ συμβούλους, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης θα μείνει στους επτά. Παίρνει δηλαδή το πάνω χέρι ξανά για να κάνει το 9-8, μόνο αν ταχθούν υπέρ των θέσεών του-ανάλογα βέβαια με το θέμα και την πολιτική που θ’ ακολουθηθεί οι δύο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς