19.1 C
Athens

Τέλος εποχής: Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης

Η ανακοίνωση έγινε στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης • Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις αύριο • Επικαλείται προσωπικούς λόγους για την απόφασή του

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μπουτάρης σε κλειστή σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους αντιδημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της Πρωτοβουλίας ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο στις 12 το μεσημέρι, όταν και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι δήμαρχος της πόλης από την 1/1/2011 καθώς κέρδισε στις εκλογές του 2010 (υποστηριζόμενος ταυτόχρονα από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Δράση, αλλά και την τότε ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη) με ποσοστό 50,18% στον 2ο γύρο επικρατώντας με την οριακή διαφορά των 309 ψήφων του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα.

Επανεξελέγη στις κάλπες του 2014, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,04%  στον πρώτο γύρο και  58,11% των ψήφων στον δεύτερο γύρο απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του,  σύμφωνα με το thestival.gr,  φαίνεται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του έλεγαν εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

Να σημειωθεί ότι την στήριξή τους στον Γιάννη Μπουτάρη είχαν εκφράσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και μετά από αυτή την απόφαση θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές.

Πληροφορίες των τοπικών μέσων της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι ο κ. Μπουτάρης είχε επικοινωνία τόσο με την Φώφη Γεννηματά, όσο και με τον Σταύρο Θεοδωράκη που θα στήριζαν την υποψηφιότητά του, ενώ παραμένει άγνωστο αν έχει γίνει τέτοια επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς