22.4 C
Athens

Πρωτοφανείς εικόνες: Θάλασσα λάσπης η έρημος της Σαουδικής Αραβίας (video)

Σαν χείμαρρος το νερό παρασύρει καμήλες και αυτοκίνητα • Έκπληκτοι βεδουίνοι και τουρίστες

Πέρυσι είχαν κάνει το γύρο του κόσμου οι εικόνες με τη χιονισμένη έρημο. Φέτος η έρημος της Σαουδικής Αραβίας γίνεται πάλι viral αλλά όχι λόγω χιονόπτωσης.

Η Μέση Ανατολή επλήγη από σφοδρότατες καταιγίδες, οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες ακόμη και στην έρημο της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Από τις ισχυρές καταιγίδες δεκάδες άτομα  έχασαν τη ζωή τους, ενώ προκλήθηκαν ανυπολόγιστες καταστροφές. Στην Ιορδανία έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα και σχεδόν 4.000 τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αρχαία πόλη της Πέτρας.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε λόγω της καταρρακτώδους βροχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά κτίρια, ενώ ήταν χιλιάδες τα σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα.

Εκείνα που ωστόσο κάνουν το γύρο του κόσμου είναι τα βίντεο που δείχνουν την πλημμυρισμένη έρημο της Σαουδικής Αραβίας.

Χθες κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έδειχνε δύο βεδουίνους να προσπαθούν να διασχίσουν την πλημμυρισμένη έρημο με τις καμήλες τους.

Σήμερα όμως τα βίντεο που κυκλοφόρησαν είναι ακόμα πιο συγκλονιστικά. Σ’ αυτά φαίνεται η έρημος να έχει μετατραπεί σε έναν χείμαρρο με απίστευτη ορμή που στο πέρασμά του παρασύρει τις καμήλες.

Ρυάκια λάσπης πέφτουν από τα βουνά και πλημμυρίζουν τους δρόμους, ενώ και οι τουρίστες εγκλωβίζονται μέσα στα νερά.

Αυτοκίνητα παρασύρονται, άνθρωποι κινδυνεύουν και τα πάντα πνίγονται στη λάσπη.

Θα μπορούσε να είναι βίντεο από πολλές περιοχές του κόσμου, όμως, η ιδιαιτερότητα είναι πως αυτά τα βίντεο έχουν καταγράψει εικόνες από την έρημο.

Είναι τόσο μεγάλη η έκπληξη και η μοναδικότητα αυτής της κατάστασης που δεν είναι λίγοι αυτοί οι χρήστες του twitter που ανεβάζουν τα συγκεκριμένα βίντεο και ανακαλούν στη μνήμη τους αποσπάσματα από τις Γραφές.

«Όταν δεις πλημμύρες στη γη των Αράβων, είναι σημάδι ότι έρχεται το τέλος», αναφέρουν χαρακτηριστικά…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς