27.7 C
Athens

Σαν σήμερα: «Φύγε, ρε Λύμπε!» (vids)

Στις 21 Νοεμβρίου 2006 η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Μίλαν, αφού ο Νίκος Λυμπερόπουλος… άκουσε τους οπαδούς που δεν ήθελαν να τον δουν να εκτελεί το «χρυσό» φάουλ

Προφανώς αστειευόμαστε στον πρόλογό μας, όταν γράφουμε ότι ο «Λύμπε» άκουσε τους οπαδούς και έκανε στην άκρη στο φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ στο 32’ του αγώνα με τη Μίλαν, σαν σήμερα το 2006. Ωστόσο, ήταν τέτοια η… ομοψυχία τόσων φιλάθλων της Ένωσης, όπως αυτή καταγράφηκε στα ουκ ολίγα ερασιτεχνικά βιντεάκια που τραβήχτηκαν στην κερκίδα, που δεν αποκλείεται η βουή του «φύγε» να έφτασε μέχρι τον αγωνιστικό χώρο.

Νέο… φρούτο ήταν τότε τα κινητά με κάμερα (όπως και το YouTube), γι’ αυτό η ποιότητα των διασωθέντων αποσπασμάτων είναι κακή. Αρκεί, όμως, η καταγραφή των φωνών των οπαδών της ΑΕΚ για να αντιληφθείτε τι συνέβαινε. «Όχι ο Λύμπε, ρε», «Λυμπερόπουλε, ασ’ το», «φύγε, ρε Λύμπε», είναι μερικές από τις ατάκες που ακούγονται δευτερόλεπτα πριν ο Μεσσήνιος επιθετικός φύγει, πράγματι, από το σημείο, αφήνοντας τον Ζούλιο Σέζαρ εκτελέσει το φάουλ με το οποίο άφησε τελικά «άγαλμα» τον Ντίντα!

Με αυτό το περιπετειώδες γκολ, λοιπόν, η ΑΕΚ προηγήθηκε και εν τέλει νίκησε 1-0 τη Μίλαν του Πίρλο, του Μαλντίνι και του Κακά, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Είκοσι ημέρες νωρίτερα η ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ και τη Λιλ, επίσης με 1-0, βάζοντας τέλος στην αρνητική παράδοση που την ήθελε χωρίς νίκη στους πρώτους 21 αγώνες που είχε δώσει στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Για την πρόκριση αρκούσε πλέον ακόμα και η ισοπαλία στο τελευταίο ματς με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, αρκεί η Μίλαν, που είχε εξασφαλίσει την 1η θέση, να μην έχανε στο «Σαν Σίρο» από τη Λιλ. Ως εκ θαύματος (;) όμως, το δυσάρεστο σενάριο επαληθεύτηκε. Αν και η ΑΕΚ πήρε την ισοπαλία με 2-2 στις Βρυξέλλες, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, η απρόσμενα εύκολη νίκη της Λιλ στο Μιλάνο την άφησε στην 3η θέση που οδηγούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Έμεινε, τουλάχιστον, η ικανοποίηση για τις πρώτες νίκες στον θεσμό. Κυρίως αυτή επί της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης -διότι η Μίλαν έφτασε τον Μάιο του 2007 στην κατάκτηση του τροπαίου, νικώντας 2-0 τη Λίβερπουλ στον τελικό του ΟΑΚΑ. Στο ίδιο γήπεδο, δηλαδή, όπου στις 21 Νοεμβρίου 2006 είχε υποκλιθεί στο πάθος και το ταλέντο των παικτών της ΑΕΚ.

ΑΕΚ – Μίλαν 1-0

Σκόρερ: 32’ Ζούλιο Σέζαρ

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας, Τζιωρτζιόπουλος (78’ Μόρας), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μαντούκα, Εμερσον, Λυμπερόπουλος, Τόζερ (66’ Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86’ Χετεμάι).

ΜΙΛΑΝ (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα (78’ Κάλατς), Μαλντίνι, Κοστακούρτα (46’ Γιανκουλόφσκι), Ολιβέιρα (70’ Μποριέλο), Ζέεντορφ, Γκουρκούφ, Πίρλο, Κακά, Μπονέρα, Μπρόκι, Φ. Ιντζάγκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς