20.6 C
Athens

Συγκλόνισε η μητέρα του 15χρονου Νίκου στην κηδεία – «Παιδάκι μου γλυκό…» (video)

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε ο 15χρονος Έλληνας • Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του • Την Τετάρτη και την Παρασκευή κηδεύονται οι φίλοι του • Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές τους

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Κυπαρισσία, από την τριπλή τραγωδία με το θάνατο των 15χρονων αγοριών που πλήρωσαν με τη ζωή τους ένα «σκασιαρχείο» σε μια στιγμή εφηβικής απερισκεψίας.

Τα παιδιά χάθηκαν μια ολόκληρη χώρα συγκλονίστηκε, μια πόλη θρηνεί μαζί με τους γονείς τους, ενώ οι συμμαθητές τους δέχονται τις φροντίδες ψυχολόγου, προκειμένου να ξεπεράσουν το σοκ.

Τα τρία παιδιά πήγαν στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας την πρώτη ώρα και έκαναν κανονικά μάθημα. Τη δεύτερη όμως πήραν μια απόφαση που έμελλε να τους στοιχίσει τη ζωή. Να κάνουν «κοπάνα» και φύγουν από το σχολείο.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας από αυτούς συγκρούεται μετωπικά με φορτηγάκι στον δρόμο Κυπαρισσίας-Φιλιατρών. Το ΙΧ «εξοστρακίζεται» σε τοίχο και μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών. Για τα δύο παιδιά είναι ήδη αργά. Ο Νίκος και ο Χρήστος, αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο σημείο της τραγωδίας. Ο τρίτος, ο Ενρίκο αντέχει μέχρι τη διακομιδή του στο Ρίο. Η κατάστασή του όμως ήταν πάρα πολύ σοβαρή και υποκύπτει στα βαριά του τραύματα.

Συγκλόνισε η μάνα του Νίκου

Ο 15χρονος Έλληνας, Νίκος Τριαλώνας, κηδεύτηκε πρώτος το μεσημέρι της Τρίτης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου. Ηταν το μοναχοπαίδι της οικογένειάς του. Για το ύστατο χαίρε στον δικό τους Νίκο, φίλοι, συναθλητές, καθηγητές, γείτονες. Συγκλονισμένοι από την τραγωδία άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο για το 15χρονο αγόρι.

Ο Νίκος στο λευκό του φέρετρο οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την ανείπωτη τραγωδία.

Τραγική φιγούρα η μάνα του Νίκου που έχασε τον μοναχογιό της. Ο πόνος της απέραντος. Υποβασταζόμενη από τον αδελφό της αποχαιρέτησε το σπλάχνο της. Ο βουβός θρήνος έγινε μοιρολόι. «Παιδάκι μου γλυκό, παιδί μου, Νίκο μου… Νίκο μου λεβέντη μου… » μονολογούσε.

Είναι η ίδια γυναίκα που δούλευε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και έμαθε ότι έφεραν τρεις μαθητές που τράκαραν ενώ έκαναν «κοπάνα». Τότε δεν φαντάστηκε ότι μπορεί να είναι το παιδί της ανάμεσά τους, αφού ήταν ήσυχη ότι βρίσκεται στο σχολείο. Όταν την ενημέρωσαν ότι το ένα από τα τρία παιδιά είναι το δικό της εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο σκηνές αρχαίας τραγωδίας, καθώς έτρεχε απελπισμένη να τον βρει. Όμως, δεν την άφησαν να τον δει, καθώς τα παιδιά ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση από το τροχαίο που δεν αναγνωρίζονταν.

«Νίκο μου, παιδάκι μου γλυκό» έλεγε η χαροκαμένη μάνα ακολουθώντας το φέρετρο του παιδιού της.

Σύμφωνα με το kyparissialive.blogspot.com, που δημοσίευσε και φωτογραφίες, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας βρέθηκαν συμμαθητές του άτυχου 15χρονου, καθηγητές, εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πλήθος πολιτών, που θέλησαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο, ενώ δεκάδες συμμαθητές του κρατούσαν λουλούδια στα χέρια.

Τη νεκρώσιμο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας. Ο Εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας, με ανακοίνωσή του, ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στις αρχές του μήνα.

Ψυχολόγος στο ΕΠΑΛ όπου φοιτούσαν τα τρία αγόρια

Κανείς δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι δεν θα τους ξαναδούν. Οι συμμαθητές του Νίκου, του Χρήστου και του Ενρίκο είναι σε άθλια κατάσταση. Στο 1ο ΕΠΑΛ ψυχολόγος, διορισμένη από το κράτος, προσπαθεί να στηρίξει τους μαθητές που έχασαν σε μια στιγμή τους φίλους τους. Άλλα παιδιά είναι σε άρνηση. Άλλα κλαίνε συνέχεια…

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι ψίθυροι ότι στο μοιραίο όχημα επέβαιναν τα τρία παιδιά «τους παίρναμε τηλέφωνο και δεν απαντούσαν», λέει. «Στα 28 χρόνια που υπηρετώ τέτοιο περιστατικό πρώτη φορά ζω», προσθέτει συντετριμμένος ο διευθυντής.

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα κηδευτεί ο Χρήστος. Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί την Παρασκευή όπου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία και ο τρίτος 15χρονος, ο Ενρίκο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς