19.8 C
Athens

Novemberfest για Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα τον Νοέμβριο και ταυτόχρονα την τρίτη του νίκη μακριά από την έδρα του στη διοργάνωση

Σε ένα βράδυ που όλοι περίμεναν να στραβοπατήσει για να τον στήσουν στον τοίχο, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και άλωσε το Μόναχο!

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στην Βαυαρία στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague, ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση, και καίγονταν για τη νίκη για να επιστρέψει η καλή ψυχολογία στο λιμάνι. Με ένα ντεμαράζ στη τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός πήρε στο τέλος τη νίκη με 72-62.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μπόλικη αστοχία και από τις δύο ομάδες, σε ένα παιχνίδι που γενικότερα δεν ήταν και το πιο παραγωγικό από άποψη σκορ. Ο Ολυμπιακός είχε κάποια καλά διαστήματα και προηγήθηκε με 12-6, όμως η Μπάγερν με το κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση επέστρεψε ξανά στο παιχνίδι.

Το 15-15 στη πρώτη περίοδο, έδωσε τη θέση του στο 12-16 της δεύτερης περιόδου, με τις ομάδες να παίζουν «σκυλίσια» άμυνα, αλλά να μην βρίσκουν εύκολες λύσεις στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Οι φιλοξενούμενοι, αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν έβρισκαν σκορ από τη περιφέρεια, έδιναν υποδειγματικά τη μπάλα στους ψηλούς με την τριάδα Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ-ΛεΝτέι να τελειώνουν τις φάσεις.

Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα σκληρή καθ΄όλη τη διάρκεια, με μικρές διακυμάνσεις στο σκορ. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι δραστικό στο παιχνίδι, με τις ομάδες να πηγαίνουν σε 24αρες κατά κύριο λόγο επιθέσεις, ενώ τα ελεύθερα σουτ έμπαιναν με το σταγονόμετρο.

Το 43-45 στη λήξη της τρίτης περιόδου, έδινε την αύρα της ερυθρόλευκης επικράτησης, μαζί με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Μιλουτίνοφ στη καριέρα του στον Ολυμπιακό. Έτσι και έγινε.

Μια πραγματική μάχη όπως είπε και ο Μπλατ, έτσι ήταν όλο το παιχνίδι. Όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε έναν καταπληκτικό ΛεΝτέι (double-double), έναν αφυπνισμένο Στρέλνιεκς (επιτέλους) και έναν ηγέτη Σπανούλη να κάνει γιο-γιο την αντίπαλη άμυνα. Δηλαδή, είχε ότι ακριβώς ήθελε. Με ένα κρίσιμο γκολ-φάουλ του Στρέλνιεκς, ένα του Σπανούλη, και ένα κάρφωμα του ΛεΝτέι, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τη διαφορά και δεν μπορούσαν να χάσουν πλέον.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ για τη Μπάγερν ξεχώρισε ο Λούτσιτς με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72

Μπάγερν (Ράντοντσιτς): Λούτσιτς 15, Χόμπς 3, Κόπονεν 9, Κινγκ, Ραντόσεβιτς, Λο 6, Ντζέντοβιτς 2, Αμέιζ, Μπαρτέλ 4, Γουίλιαμς 15, Μπούκερ 6.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γκος 4, Σπανούλης 9, ΛεΝτέι 12 (12ρ), Τίμα 10, Μιλουτίνοφ 11, Στρέλνιεκς 10, Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 4, Μάτζαρης, Τολιόπουλος, Μπόγρης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς