17.6 C
Athens

Από ισχαιμικού τύπου επεισόδιο πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος

Το επεισόδιο συνδέεται αιτιωδώς με πολλαπλά τραύματα, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών

Στα αίτια του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου κατέληξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Όπως δήλωσαν οι δύο ιατροδικαστές, το πόρισμα αναφέρει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τελικά τον θάνατό του.

«Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε σημεία του σώματος, μέσω μηχανισμού στρες -ο όρος στρες με τον ιατρικό του όρο, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν την ισορροπία του», είπε ο ιατροδικαστής.

«Ως εκ τούτου, η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είναι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», εξήγησε.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις του 33χρονου ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατό του.

Σημειώνεται πως το πόρισμα παραδόθηκε στην οικογένειά του και εντός της ημέρας θα διαβιβαστεί πλέον στον αρμόδιο ανακριτή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς