18.9 C
Athens

Πότε θα ξεκινήσει το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη

Πότε υπολογίζεται να κάνει πρεμιέρα, ποιος είναι ο λόγος που το ΕΣΡ καθυστερεί την προκήρυξη των «ορφανών» αδειών

Η στελέχωση του τηλεοπτικού καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς και ήδη οι υπεύθυνοι που θα «τρέξουν» το νέο κανάλι έχουν προσεγγίσει σημαντικά ονόματα για τη στελέχωσή του.

Ηδη, όπως είναι γνωστό, από ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος της Alter Ego, έχει αναλάβει διευθυντικό ρόλο στον νέο τηλεοπτικό σταθμό η Πόπη Τσαπανίδου.

Ενώ όμως οι κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ταχείες για να προχωρήσει το κανάλι όσο το δυνατόν συντομότερα, παραμένει σε εκκρεμότητα η προκήρυξη των «ορφανών» αδειών.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί με εγγυητική επιστολή ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το ΕΣΡ θα έπρεπε να προχωρήσει στην προκήρυξη για τις δύο «ορφανές» άδειες.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν το κάνει; Η… Motor Oil!

Για την ακρίβεια ο έλεγχος που πρέπει να διενεργηθεί για τη νομιμότητα της μεταβίβασης του Alpha σε θυγατρική της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη. Αυτή είναι τη δεδομένη στιγμή η απόλυτη προτεραιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και μοιραία όλα τα υπόλοιπα καθυστερούν.

Το ΕΣΡ θα πρέπει να ελέγξει πρώτα τους όρους με τους οποίους έγινε η συναλλαγή μεταξύ Alpha και Motor Oil και ο έλεγχος θα ξεκινήσει όταν οι δύο εταιρείες στείλουν το έγγραφο με την προαναγγελία της εξαγοράς.

Βεβαίως, αυτό το διάστημα της καθυστέρησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μένει άπραγος. Προχωρά όλες τις διαδικασίες για το νέο κανάλι και σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» ο στόχος είναι να βγει στον αέρα τον Ιανουάριο του 2019.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το κανάλι θα βγει στην αρχή μέσω Ιντερνετ, ενώ θα επιδιωχθούν συμφωνίες με τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και της Cosmote TV.

Αρχικά θα έχει ενημερωτικό περιεχόμενο, καθώς μπαίνουμε και σε προεκλογική περίοδο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και το γενικό περιεχόμενο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς