17.7 C
Athens

Θρήνος στην Κυπαρισσία για τους τρεις 15χρονους – Πήγαν σχολείο και το «έσκασαν» μετά (video)

Σκηνές τραγωδίας στο νοσοκομείο όπου δουλεύει η μητέρα του ενός • Επαιζαν ποδόσφαιρο στον ΑΟ Κυπαρισσίας και θεωρούνταν ταλέντα • Ο 4ος φίλος που δεν πήγε μαζί τους

Η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εθνική οδό Κυπαρισσίας-Φιλιατρών και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις 15χρονοι μαθητές, φίλοι και συναθλητές, συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία της Κυπαρισσίας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνώριζαν τα παιδιά δεν μπορούν να πιστέψουν πώς συνέβη η τραγωδία και όλοι είχαν να λένε πως επρόκειτο για ήσυχα παιδιά.

Καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες από το συμβάν, έγινε γνωστό πως τα τρία παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο και έφυγαν μετά την πρώτη ώρα.

Πώς γλίτωσε ο τέταρτος φίλος

Ο 15χρονος Ενρίκο Μπουζάνι, με καταγωγή από την Αλβανία πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και μαζί με τους φίλους του τον 15χρονο Νίκο Τριαλώνα και τον 15χρονο Βούλγαρο Χρήστο Μερτάι, μπήκαν μέσα για να πάνε βόλτα… που δυστυχώς απέβη μοιραία. Οι τρεις νεαροί ήταν αχώριστοι και είχαν κι έναν ακόμα φίλο στην παρέα τους, τον επίσης 15χρονο Θανάση. Εκείνος γλίτωσε γιατί όταν του πρότειναν να τους ακολουθήσει, αρνήθηκε, επειδή είχε πολλές απουσίες.

Στις 10:00 περίπου το πρωί το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 15χρονος Ενρίκο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με διερχόμενο ημιφορτηγό που οδηγούσε ένας 48χρονος Ρουμάνος.

Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή που το όχημα των νεαρών έγινε μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχασαν ακαριαία την ζωή τους οι δύο συνεπιβάτες, ενώ ο 15χρονος οδηγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ρίου όπου μετά από λίγες ώρες κατέληξε.

H μητέρα του ενός 15χρονου εργάζεται στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου εργάζεται η μητέρα ενός εκ των τριών αγοριών και δεν ήξερε ότι επρόκειτο για το δικό της παιδί, αφού η γυναίκα ήταν ήσυχη πως το παιδί της βρισκόταν στο σχολείο.

Τα παιδιά δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν

Οπως δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha o ο διευθυντής του σχολείου Δ. Δράκος, ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης, που τα παιδιά δεν αναγνωρίζονταν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο ανήλικος οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα στο δρόμο προς τα Φιλιατρά, που έχει πολλά «δύσκολα» σημεία.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίαςμ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε:

«Ήταν έκπληξη ότι πήραν το αυτοκίνητο κρυφά, ανάπτυξαν ταχύτητα και έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ήταν από τα ήσυχα, τα συνεργάσιμα παιδιά. Το δόγμα μας είναι τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Και αποβολές όταν παίρνουν πρέπει να παραμένουν στον χώρο του σχολείου, γιατί ξέρουμε ότι όταν ένα παιδί βγει από την αυλόπορτα, κινδυνεύει», είπε ο Γιώργος Σταματόπουλος.

Είχαν γνωριστεί στην ποδοσφαιρική ομάδα της Κυπαρισσίας

Οι τρεις φίλοι είχαν γνωριστεί στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας και από τότε έκαναν μεταξύ τους πολλή παρέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά θεωρούνταν ταλέντα για την ηλικία τους.

Ο ΑΟ Κυπαρισσίας, με σχετική ανάρτησή του αποχαιρετά μέσω Facebook τους τρεις αθλητές του ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και το τραγικό συμβάν στα social media.

«Ο Α.Ο Κυπαρισσίας με πόνο ψυχής αποχαιρετά τους τρεις νεαρούς αθλητές του, Χρήστο Μιρτάι, Νίκο Τριαλώνα και Ενρίκο Μπουζάνι που τόσο απρόοπτα και άδικα έφυγαν από κοντά μας. Στις οικογένειες των τριών αγγέλων μεταφέρουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πένθος τους», έγραψε σε σχετική ανάρτηση.

Πένθος στην Κυπαρισσία

Στην κλειστή κοινωνία της Κυπαρισσίας τα παιδιά ήταν γνωστά και αγαπητά. Κάτοικοι και καταστηματάρχες μίλησαν στην κάμερα για την τραγωδία. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τα τρία αγόρια που μια απερισκεψία τα οδήγησε στον θάνατο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς