21.2 C
Athens

Απίστευτη σκληρότητα: Kυνηγός «στέλνει» τα σκυλιά του στο γκρεμό για να μη χάσει το ελάφι (video)

Σάλος στην Ισπανία για τον αδίστακτο κυνηγό με τα ζωώδη ένστικτα που αδιαφορεί για τη ζωή των σκυλιών του, προκειμένου να μη χάσει το θήραμα

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει έναν αδίστακτο κυνηγό να στέλνει ουσιαστικά στο θάνατο τα σκυλιά του, προκειμένου να μην αφήσουν να ξεφύγει το μεγάλο ελάφι που έχει αιχμαλωτίσει.

Ο κυνηγός που δεν απαθανατίζεται από την αρχή στο βίντεο, δεν συγκινείται που πέφτει ένα από τα σκυλιά του στον γκρεμό. Αντιθέτως, συνεχίζει να δίνει οδηγίες στους πιστούς του συντρόφους να κρατήσουν αιχμάλωτο το ελάφι, με αποτέλεσμα να πέσουν κι άλλα σκυλιά στο γκρεμό.

Τρέξε, πέφτουν τα σκυλιά», ακούγεται να φωνάζει ένας άντρας, καλώντας τον κυνηγό να τρέξει για να σώσει τα ζώα του. Τα σκυλιά έχουν αρπάξει το ελάφι και προσπαθούν να μην πέσουν στον γκρεμό, όμως ο κυνηγός δεν εμφανίζεται.

«Έχουν πέσει τρία σκυλιά, τρέξε», ακούγεται να λέει ο ίδιος άντρας όταν εμφανίζεται ο κυνηγός, ο οποίος επιχειρεί να «αποτελειώσει» το ελάφι, μαχαιρώνοντάς το, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα ζώα του.

Τα σκυλιά συνεχίζουν, όμως, να πέφτουν στον γκρεμό και την ίδια πορεία ακολουθεί και το ελάφι.

Το βίντεο αναπαράχθηκε από πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνών στην Ισπανία για να επικρίνουν τα ζωώδη ένστικτα που έχει ένα κυνηγός και έχει προκληθεί σάλος με τη σκληρότητά του.

Για αυτόν τα σκυλιά δεν είναι οι πιστοί του σύντροφοι όπως αισθάνονται για εκείνον τα δύστυχα ζώα, αλλά ένα μέσο αναλώσιμο, όπως φαίνεται, για να ικανοποιήσει το πάθος του για το κυνήγι.

Το θέμα έχει αναζωπυρώσει στη χώρα τη συζήτηση σχετικά με το κυνήγι. Η Ενωση Ισπανών Κυνηγών αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι βρέθηκαν επί τόπου κτηνίατροι που παρείχαν φροντίδα στα ζώα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν και πόσα από τα σκυλιά επέζησαν.

Φιλοζωικοί σύλλογοι στην Ισπανία κατηγορούν τους κυνηγούς για έλλειψη ευαισθησίας όχι μόνο απέναντι στα ζώα που σκοτώνουν, αλλά και απέναντι στα σκυλιά που τους συντροφεύουν στο κυνήγι.

Παράλληλα, γίνεται έκκληση προς τους πολιτικούς για αλλαγή της νομοθεσίας, μέσω ενός κινήματος που ξεκίνησε από τα social media, με αφορμή το σκληρό βίντεο.

Το κόμμα PACMA, το οποίο επιδιώκει την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα ανέφερε, μέσω twitter: «Η βαρβαρότητα του κυνηγιού. Ένα ελάφι και αρκετά σκυλιά πέφτουν από την άκρη ενός γκρεμού».

Είναι καιρός να αναζητηθούν ευθύνες από πολιτικούς που παραμένουν αδιάφοροι στα δεινά που βιώνουν αυτά τα ζώα», συμπληρώνει.

Λόμπι υπέρ του κυνηγιού έκαναν λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», το οποίο οφείλεται «στο ένστικτο και τη φύση των σκυλιών».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς