23.1 C
Athens

Γιγάντιο κύμα «καταπίνει» μπαλκόνια στην Τενερίφη (video)

Tα θεόρατα κύματα χτυπούν μανιασμένα τα μπαλκόνια ξενοδοχείου στην ακτή της Μέσα ντελ Μαρ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες και την Ισπανία και μάλιστα οι παραθαλάσσιες περιοχές αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και από τα τεράστια κύματα.

Τις τελευταίες μάλιστα ώρες κάνει το γύρο του κόσμου ένα βίντεο που δείχνει θεόρατα κύματα να χτυπούν μανιασμένα ένα ξενοδοχείο στην Τενερίφη.

Τα τεράστια κύματα κατέστρεψαν ολοσχερώς τις προσόψεις πολλών παραθαλάσσιων ξενοδοχείων στην Τενερίφη, διαλύοντας μέχρι και μπαλκόνια δωματίων στον δεύτερο όροφο, όπως μπορεί κανείς να δει στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο φαίνονται τα τρομακτικών διαστάσεων κύματα να σφυροκοπούν ένα ξενοδοχείο στην πόλη Μέσα ντελ Μαρ, στα βορειοδυτικά του ισπανικού νησιού, κυριολεκτικά «διαλύοντας» τα μπαλκόνια των πρώτων ορόφων.

Περίπου 65 σπίτια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται στην ακτή της συγκεκριμένης περιοχής είχαν εκκενωθεί νωρίτερα, με εντολή των δημοτικών Αρχών.

Η εντολή εκκένωσης δόθηκε μετά την προειδοποίηση της μετεωρολογικής εταιρείας για μια σφοδρή καταιγίδα που θα έπληττε τη βόρεια ακτή της Τενερίφης, αλλά και άλλες τοποθεσίες στα Κανάρια, το περασμένο διήμερο.

Ευτυχώς, τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν εγκαίρως και έτσι δεν υπήρχαν τραυματισμοί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς