16.4 C
Athens

Ο Ιωνικός νικητής στο ντέρμπι του μίσους

Με γκολ του Κουϊρουκίδη ο Ιωνικός λύγισε με 1-0 την Προοδευτική στο ντέρμπι της Νεάπολης και πέτυχε σημαντικό βήμα παραμονής

Ο Ιωνικός ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι του … μίσους με αντίπαλο τη Προοδευτική.
Οι Νικαιώτες με γκολ του Κουϊρουκίδη στο 20’ επικράτησαν με 1-0 των βυσσινί και πέτυχαν αποφασιστικό βήμα για την εκπλήρωση του στόχου της παραμονής στον πέμπτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις περισσότερες φάσεις στην αναμέτρηση, αφού είχψαν την πρωτοβουλία των κινήσεων
Ο Κουιρουκίδης, με εξαιρετικό αριστερό πλασέ πλήγωσε την πρώην ομάδα του και έστειλε τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Από την άλλη, η Προοδευτική, μετά το 30’ προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στην αντίπαλη εστία χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν ξανά πιο δυνατά.

Μάλιστα, ο Κουιρουκίδης που ήταν κι ο κορυφαίος του ματς, για χιλιοστά δεν έκανε το 2-0, μιας και έπεσε για να κάνει την προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα.

Η συνέχεια βρήκε τους «βυσσινί» να έχουν τη διάθεση να ισοφαρίσουν αλλά πέρα από πίεση σε κάποια διαστήματα του ματς και πάλι δεν μπόρεσαν να βρουν ουσία. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της «Προο» ήταν η εξ επαφής κεφαλιά του Ξυγκάκη στο 93′ που κατέληξε άουτ!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς