20.4 C
Athens

Σοκαριστικό ατύχημα στην F3: Η οδηγός «εκτοξεύτηκε» και «προσγειώθηκε» πάνω σε φωτογράφους (video)

Τραυματίστηκε η ίδια, ο οδηγός του μονοθεσίου με το οποίο συγκρούστηκε, καθώς και δύο φωτογράφοι και ένας κριτής • Το περιστατικό σημειώθηκε σε αγώνα στο Μακάο

Ένα σοκαριστικό ατύχημα με πρωταγωνίστρια τη Γερμανίδα οδηγό Σοφία Φλόερς σημειώθηκε σε αγώνα της Formula 3 στο Μακάο.

Η 17χρονη Φλόερς επιχείρησε να επιταχύνει σε μια ευθεία πριν από μια κλειστή δεξιά στροφή, αλλά έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Van Amersfoort, με αποτέλεσμα αυτό να «εκτοξευθεί» αφού πρώτα χτύπησε πάνω στο μονοθέσιο με οδηγό τον Ιάπωνα, Σο Τσουμπόι.

Το μονοθέσιο της Φλόερς διεμβόλισε έναν χώρο που βρίσκονταν φωτογράφοι πριν να προσγειωθεί στις ρόδες του.

Τα βίντεο που έχουν καταγράψει το ατύχημα κόβουν την ανάσα, καθώς θυμίζουν σκηνές από κινηματογραφική ταινία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει πως η νεαρή πιλότος τραυμάτισε την σπονδυλική της στήλη κι έτσι θα παραμείνει στο νοσοκομείο, προκειμένου να υπάρξει παρακολούθηση της κατάστασής της.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες σημείωναν πως από το ατύχημα έχουν τραυματιστεί επίσης, ο Ιάπωνας οδηγός με τον οποίο συγκρούστηκε το μονοθέσιό της, καθώς και δύο φωτογράφοι και ένας κριτής που στέκονταν στο σημείο που «προσγειώθηκε».

Η Φλόερς θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της από αγώνες της κατηγορίας F4.

Το GP του Macau είναι ένας φημισμένος αγώνας που διεξάγεται στους δρόμους της πόλης και περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Γίνεται υπό την αιγίδα της FIA και αποτελεί γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού WTCR. Για την F3 είναι ξεχωριστό κύπελλο. Η συνάντηση περιλαμβάνει ακόμη αγώνα GT και Superbikes. Είναι το GP Monaco της Ανατολής.

Στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε αυτό οδηγοί που από εκεί έφτιαξαν τη φήμη τους για να ανέβουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, μεταξύ αυτών και ο Michael Schumacher. Στον φετινό αγώνα F3 συμμετέχει και ο γιος του, φετινός πρωταθλητής στην ευρωπαϊκή F3.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς