21.5 C
Athens

«Κάηκε» πάλι το Πολυτεχνείο – Οδοφράγματα, μολότοφ, χημικά, ρίψεις νερού από «αύρα» (pics, video)

Mάχες σώμα με σώμα δυνάμεων της Αστυνομίας με τους αντιεξουσιαστές • Βροχή από μολότοφ, φωτοβολίδες, χημικά • Aντιεξουσιαστές έκαψαν ελληνική σημαία • Στάχτη και αποκαΐδια έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν για μια ακόμα φορά μετά από εορτασμό επετείου του Πολυτεχνείου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η πρώτη εστία έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ όταν διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ τραυματίστηκε ένας 24χρονος που παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με κουκουλοφόρους να εμφανίζονται με αντιασφυξιογόνες μάσκες και να καίνε μια ελληνική σημαία, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να επιχειρούν να τους περιορίσουν μέσα στο Πολυτεχνείο, το οποίο είχαν για ορμητήριο.

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά και μέσα στο Πολυτεχνείο.

Αυτή την ώρα τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί στην οδό Στουρνάρη, αλλά στην είσοδο του Πολυτεχνείου από την Πατησίων έχουν μείνει μόνο στάχτη και αποκαΐδια. Καμένες καρέκλες και αντικείμενα και μια πόρτα κατεστραμμένη, καθώς νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές που ήταν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου την έκοψαν με σιδηροτροχό για να μπορούν να έχουν έξοδο και από την μπροστινή είσοδο ώστε να βγαίνουν και να εκτοξεύουν μολότοφ.

Νωρίτερα είχαν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα και έπεσαν οι πρώτες μολότοφ.

Εξω από τη ΓΑΔΑ έγιναν οκτώ προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Η αστυνομία επιστράτευσε μετά από χρόνια μια «αύρα» που έριχνε νερό από την Πατησίων με πίεση νερό μέσα στο Πολυτεχνείο. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν στόχο τους την «αύρα» με αποτέλεσμα να εφορμήσουν τα ΜΑΤ για να τους απωθήσουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς