15.9 C
Athens

Τα βιβλία που αγαπάμε να (ξανα)διαβάζουμε (1-3 ετών)

Ο βαθμός αγάπης των παιδιών μας για ένα βιβλίο μεταφράζεται συνήθως στις… επαναλήψεις. Όσες περισσότερες φορές διαβαστεί, τόσο μεγαλύτερη η αγάπη. Όταν γονιός και παιδί έχουν μάθει όλες τις σελίδες απέξω (κάτι σαν την ιστορία δέσμης ένα πράμα) το βιβλίο μπαίνει δικαιωματικά στη λίστα με τα σούπερ αγαπημένα. Εμείς, με τη βοήθεια των μαμάδων από την ομάδα «Παιδικό βιβλίο-προτάσεις» στο Facebook, συγκεντρώσαμε τα πιο αγαπημένα βιβλία των παιδιών από 1 έως 3 ετών. Πάρτε ιδέες και ετοιμαστείτε για βόλτα στο βιβλιοπωλείο!

Θα σ΄ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

«Είμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης Μικρός και κανείς δε μ’ αγαπάει» σκέφτεται το αλεπουδάκι. Δεν είναι όμως αλήθεια. Η μαμά του Μικρού είναι αποφασισμένη να του το αποδείξει. Ένα βιβλίο που μιλάει για το πώς θα κατευνάσουμε τους φόβους των παιδιών.

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=175946

Τικ και Τέλα (σειρά)

O Τικ και η Τέλα σε νέες περιπέτειες! Ο Τικ έχει ένα μεγάλο, κατακόκκινο μπαλόνι. Όταν, όμως, του φεύγει από τα χέρια και σκάει, στεναχωριέται πολύ. Ευτυχώς η Τέλα έχει μια ιδέα και σε λίγο ο Τικ θα είναι και πάλι χαρούμενος. Μια τρυφερή ιστορία για τα παιδιά που τους αρέσει να παίζουν με μπαλόνια και σαπουνόφουσκες.

https://ikarosbooks.gr/209-tik-kai-tela-mpaloni.html

Ελμερ (σειρά)

Στη ζούγκλα επικρατεί πανικός. Ένας φοβερός βρυχηθµός έχει πανικοβάλει τα ζώα, που την εγκαταλείπουν όπως όπως. Μόνο ο Έλµερ µένει πίσω για να ερευνήσει το µυστήριο…
«Μια φανταστική καινούρια περιπέτεια του Έλµερ και των φίλων του». Τζούλια Εκκλεσέρ.

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=736685

Χάθηκα!

Μια μικρή κουκουβάγια θα πέσει από τη φωλιά της καθώς κοιμάται. Όταν θα ανοίξει τα μάτια της ξανά θα βρεθεί με καινούργια παρέα. Θα τα καταφέρει να ξαναβρεί τη μαμά της; Ποιος θα τη βοηθήσει; Εσείς μπορείτε να περιγράψετε τη μαμά σας σε κάποιον που δεν την έχει ξαναδεί;

Φεγγαράκι, θα σε πιάσω

Ο Μίμης ανακαλύπτει το φεγγάρι και είναι τόσο εντυπωσιασμένος, που θέλει να το πιάσει! Θα καταφέρει άραγε ο Μίμης να φτάσει το φεγγάρι; Για δοκίμασε κι εσύ! Εάν σβήσεις τα φώτα, μια έκπληξη σε περιμένει στην τελευταία σελίδα του βιβλίου: θα δεις το φεγγάρι να λάμπει!

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003116/feggaraki-tha-se-piasw

Αρκουδάκος (σειρά)

 

Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά που λατρεύουν να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν νέους κόσμους.

https://ikarosbooks.gr/747-o-arkoydakos-taxideyei-sto-diastima.html

Το βιβλίο που κουνιέται

Άνοιξε το βιβλίο και η διασκέδαση αρχίζει: χτύπα το, ξεφύλλισέ το, γύρισέ το, φύσα το, σφράγισέ το, στρίψε το – ένα βιβλίο για να συµµετέχεις κι εσύ και να µην το αφήνεις από τα χέρια σου. Σε όλα τα παιδιά αρέσει να τους διαβάζουν βιβλία. Πόσο παραπάνω θα τους αρέσει λοιπόν, ένα βιβλίο στην πλοκή του οποίου γίνονται συμμέτοχοι! Νιώθουν πως μπορούν να ελέγξουν την ιστορία, μια αίσθηση σημαντική για μικρούς ανθρώπους που όλα τους υπερβαίνουν, όλα είναι πιο μεγάλα από αυτούς και για όλα αποφασίζει κάποιος άλλος για αυτούς!

https://www.diaplasibooks.gr/product-360.html

Τα τρία μικρά λυκάκια

Μόνο οι πλέον ταλαντούχοι από τους συγγραφείς έχουν την ικανότητα, επεμβαίνοντας σε ένα κλασικό παραμύθι, να δημιουργούν κάτι σχεδόν εξίσου διασκεδαστικό και βαθυστόχαστο με το πρωτότυπο. Η Έλεν Οξένμπερυ και ο Ευγένιος Τριβιζάς επιτυγχάνουν το σχεδόν ακατόρθωτο…

http://www.minoas.gr/book-3218.minoas

Οχ χταπόδι, λάθος πόδι

Το χταπόδι ο Γιάννος όπως όλα τα χταπόδια, έχει ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά… οχτώ πόδια! Κάποιες φορές όμως… τυχαίνει το χταπόδι ο Γιάννος και στραβοξυπνάει. Μπερδεύει τα οχτώ πόδια του και το ένα στη δουλειά του άλλου πάει!
Χορεύουμε;
6 μουσικά κομμάτια, 6 εικόνες… Πάτα κάθε φορά το κουμπί και ανακάλυψε τις πιο όμορφες χορευτικές μουσικές. Τι μαγικοί ήχοι!
http://www.patakis.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=739209
Σσσς! Έχουμε σχέδιο

Μα ποιος κρύβεται εκεί στο δάσος;
Σσσς! Έχουν σχέδιο..

Ρένος (σειρά)

 

Ο Ρένος λατρεύει τη ροκ! Παίρνει την κιθάρα του και πάει στο Λονδίνο, την πόλη της ροκ. Θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του να ηχογραφήσει τον πρώτο του δίσκο;

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=727983

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς