22.2 C
Athens

Ποιοι προπηλάκισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εικόνα για τα άτομα που επιτέθηκαν στα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που πήγαν χθες να καταθέσουν στεφάνι

Τα «προεόρτια» της κορύφωσης των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, από την πλευρά των αναρχικών έχουν ξεκινήσει από χθες με την επίθεση που δέχτηκαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Άτομα από την κατάληψη που είναι σε εξέλιξη  στο κτίριο Αβέρωφ εντός του ιστορικού συγκροτήματος της Πατησίων φέρεται, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., να προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μάλιστα έχουν κρεμάσει δικό τους πανό στο κτίριο.

Από τις 12 χθες το μεσημέρι γίνονταν προβολές υλικού στο κτίριο Γκίνη εντός του Πολυτεχνείου, ενώ στις 5 το απόγευμα συνεχίστηκαν οι «δράσεις» στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, το κτίριο Αβέρωφ που φέτος είναι κατειλημμένο, προκαλώντας τη δυσφορία και την καταδίκη της Επιτροπής Εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια είχε προγραμματιστεί και μοτοπορεία.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «διαβάζουν» αυτές τις κινήσεις ως τρόπο προσέλκυσης κόσμου στο χώρο, με στόχο μάλιστα να διανυκτερεύσουν εντός του ιστορικού συγκροτήματος και να παραμείνουν στο χώρο ακόμα και μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο των θυρών για την έναρξη της πορείας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς