16.5 C
Athens

Διασυρμός με… υπογραφή Ντάνστον για τον Παναθηναϊκό!

Με τον πρώην ερυθρόλευκο, Μπράιαν Ντάνστον, να βγάζει... φωτιές, η Εφές ισοπέδωσε τον ανεπαρκή Παναθηναϊκό με 78-62

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει την Εφές και γνώρισε βαριά ήττα με 78-62.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ταξίδεψε στη Τουρκία για να αναμετρηθεί με την Εφές Αναντολού στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός όμως, συνέχισε τις κακές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια, και γνώρισε την 3η του ήττα για φέτος.

Για τους πράσινους το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά από την αρχή, με την Εφές να βρίσκει πόντους στο σετ παιχνίδι, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας μόλις 11 πόντους στη πρώτη περίοδο.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν σε ένα βαθμό την επιθετική τους απόδοση, αλλά αμυντικά δεν έβρισκαν αντίδοτο σε όσα έκανε η Εφές. Ο Αταμάν χτύπησε τον Παναθηναϊκό στη ρακέτα και έκλεισε την άμυνα του Πασκουάλ, βρίσκοντας παράλληλα και αρκετά εύκολα σουτ από την περίμετρο.

Οι 25 πόντοι της Εφές στη δεύτερη περίοδο μαρτυρούν ακριβώς αυτό που γράψαμε, με τη διαφορά να βρίσκεται στο +16 για τους Τούρκους στο ημίχρονο (44-28). Με την έναρξη της επανάληψης, δεν άλλαξε ιδιαίτερα το σκηνικό, πλην ορισμένων διαστημάτων, με τον Ντάνστον να κάνει ότι θέλει στις δύο ρακέτες, ενώ ο Παναθηναϊκός με ποσοστά κάτω από τη βάση σε δίποντα και τρίποντα, πλησίαζε αλλά δεν μπορούσε να μειώσει αισθητά κάτω από τους δέκα πόντους.

Χαρακτηριστικά είναι, τα μόλις 4 τρίποντα του Παναθηναϊκού σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ σε συνδυασμό με το περίπου 45% στα σουτ δύο πόντων δεν είναι αρκετά για να χαρίσουν «διπλό».

Φυσικά, το σκορ είναι καθρέφτης του παιχνιδιού, με την Εφές να είναι εμφανώς καλύτερη και στις δύο μεριές του γηπέδου. Ο Αταμάν διάβασε τις αδυναμίες, του ευάλωτου στα εκτός έδρας παιχνίδια Παναθηναϊκού, οι παίκτες του τελείωναν τις φάσεις με καλά ποσοστά και αποσυντόνιζαν με το γρήγορο παιχνίδι τους τον αντίπαλο.

Οι Τούρκοι μάζεψαν 7 περισσότερα ριμπάουντ, 2 παραπάνω ασίστ και είχαν εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα με 66% και 23/35. Πρωταγωνιστής για την Εφές ήταν ο Μπράιαντ Ντάνστον με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Νικ Καλάθης με 11 πόντους και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 44-28, 60-46, 78-62

Εφές Αναντολού (Αταμάν): Ντάνστον 14 (5ρ), Μπομπουά 19 (5ρ), Μπίρσεν, Μπαλμπάι, Μότουμ 3, Μοερμάν 17, Τούντσερ, Πλάις 4, Μίτσιτς 11, Άντερσον, Σίμον 10 (5).

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Καλάθης 11 (8), Τόμας 11, Λάνγκφορντ, Λάσμε 4, Παπαπέτρου 9, Παππάς 3, Γκιστ 10 (5ρ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 6, Αντετοκούνμπο 8, Μήτογλου.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς