16.9 C
Athens

Τα κριτήρια για τον νέο σέντερ φορ

Τα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς σχετικά με την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού

Επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς είναι η ενίσχυση του Ολυμπιακού στην κορυφή της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία. Και η διοίκηση των ερυθρόλευκων φέρεται διατεθειμμένη να κάνει ένα ακόμη χατίρι στον τεχνικό της ομάδας, ο οποίος ψάχνει τρόπους για την καταπολέμηση της δυστοκίας στο σκοράρισμα.

Βέβαια, το ζήτημα του γκολ είναι πιο σύνθετο και δεν έχει να κάνει μόνο με τον σέντερ φορ. Παίζει ρόλο κατά πόσο τροφοδοτείται σωστά ο κεντρικός επιθετικός, τι βοήθειες παίρνει η ομάδα στο σκοράρισμα από τους εξτρέμ, αλλά και από τους παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα. Από την άλλη, ο σέντερ φορ που έχει το εύκολο γκολ, μπορεί να προσφέρει πιο εύκολα λύσεις και ταυτόχρονα δεν αγχώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό και η υπόλοιπη ομάδα. Γιατί, αν ξέρεις ότι έχεις έναν επιθετικό που στη μία ή στις δύο ευκαιρίες που θα του δοθούν, θα μπορέσει να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά και είναι πιο άνετοι στις κινήσεις τους και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο υποψήφιος προς αγορά βασικός σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό;

Πρώτον, όπως αναφέραμε, να έχει το εύκολο γκολ. Οι αριθμοί του τις τελευταίες σεζόν να είναι τέτοιες που να το αποδεικνύουν.

Δεύτερον, να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να έχει ρυθμό από συνεχόμενα παιχνίδια. Διότι, θα πρέπει να μπει και να προσφέρει άμεσα στους Ερυθρόλευκους. Το πρωτάθλημα τελειώνει τον Απρίλιο, που σημαίνει ότι υπάρχουν μόλις τέσσερις μήνες αγωνιστικής δράσης από τον Ιανουάριο και μετά, άρα δεν υπάρχει πολύς χρόνος για προσαρμογή.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι πιο δύσκολη, οι επιλογές είναι περιορισμένες και ειδικά σε ότι αφορά τους καλούς στράικερ και αυτό είναι ένα μείον. Ωστόσο, πάντα προκύπτουν κάποιες περιπτώσεις παικτών που θέλουν να αλλάξουν περιβάλλον για διάφορους λόγους. 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς