24.5 C
Athens

Aναβάλλεται πολυδιαφημισμένη εκπομπή του OPEN

Ποιοι είναι οι λόγοι που επικαλείται ο σταθμός • Τι λένε οι φήμες για τους πραγματικούς λόγους αναβολής

Πρόκειται για ένα format που επρόκειτο να προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για την στελέχωσή του το κανάλι Open έκλεισε τρία μεγάλα ονόματα που μάλιστα τα πολυδιαφήμισε και έστελνε συνεχώς δελτία Τύπου και φωτογραφίες από τις υπογραφές τους.

Κι όμως, ενώ επρόκειτο στο πρώτο μισό της σεζόν να προβληθεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, το κανάλι προχώρησε σε αλλαγή πλάνων και προσανατολίζεται να το μεταθέσει στο… μέλλον.

Ο λόγος για το περιβόητο «La Banda» το talent show που αφορά συγκροτήματα. Πρόκειται για μια παραγωγή πολύ γνωστή στο εξωτερικό, επί της ουσίας το μεγαλύτερο boyband show παγκοσμίως, αλλά παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα.

To Open είχε ποντάρει πολλά στο συγκεκριμένο πρότζεκτ και μάλιστα είχε επιλέξει για κριτές τρία πολύ γνωστά ονόματα: Tην Ελένη Φουρέιρα, τον Μιχάλη Κουινέλη (Stavento) και τον Θοδωρή Μαραντίνη.

Η επίσημη αιτιολογία της αναβολής είναι ότι οι ιθύνοντες θέλουν να το προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Ετσι, σκέφτονται να το προβάλλουν μετά το «X Factor», το οποίο έχει προγραμματιστεί για το β’ μισό της σεζόν. Εδώ όμως γεννώνται δύο ερωτήματα. Τόσο καιρό τι έκαναν; Είχαν σίγουρα χρόνο να το προετοιμάσουν. Αλλωστε όλα τα πρότζεκτ «δουλεύονται» παράλληλα. Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το χρόνο. To «Χ Factor» βγαίνει στο δεύτερο μισό της σεζόν. Επομένως, πότε ακριβώς θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα το La Banda»; Το καλοκαίρι;

Οι φήμες αναφέρουν πως ο λόγος της αναβολής δεν είναι άλλος από το φόβο μήπως «καεί» το σόου αφού τα νούμερα τηλεθέασης του καναλιού είναι άσχημα. Το Open TV κάνει ακόμα τα πρώτα του βήματα στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού και ένα σόου που δεν θα έπαιρνε καλό lead in υπάρχει ο φόβος να πάει.. άπατο.

Υπάρχει, όμως, κι ένας ακόμα λόγος. Όπως αναφέρουν οι φήμες οι συμμετοχές υποψηφίων είναι ελάχιστες. Θα έλεγε κανείς ότι δεν γεμίζουν ούτε… ταξί. Και οι ιθύνοντες είναι απελπισμένοι σε τέτοιο βαθμό που ενώ αρχικά οι αιτήσεις αφορούσαν πολυμελή συγκροτήματα, τώρα έφτασαν να γίνονται δεκτές ακόμα και αιτήσεις για ντουέτα. Και πάλι όμως ο αριθμός των αιτούντων δεν είναι ικανοποιητικός.

Επομένως το κανάλι ξεκινά προς το παρόν με τις διαρροές περί αναβολής και ακολούθως θα δει πώς ακριβώς θα πορευτεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς