19.6 C
Athens

«Θανατοποινίτες», μια υπέροχη ποιητική συλλογή του Φίλιππου Παναγιώτου

Η ποιητική συλλογή «Θανατοποινίτες» είναι ένα έργο σύγχρονο σε ελεύθερο στίχο, με συμβολισμούς, βιωματικές αλήθειες και συναισθηματική αμεσότητα προς τον αναγνώστη. Η ποιητική συλλογή αποτελείται από 16 ποιήματα και σύμφωνα με τον συγγραφέα, υπάρχει ένα Roller coaster συναισθημάτων, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα ποιήματα, «Με εσένα», «Χωρίς εσένα», «Βράχος στον Ωκεανό», «Γυμνοσάλιαγκας» κ.α.

Το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι ο θάνατος και είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αποφύγει κανένας. Το αν η ζωή μας όμως θα είναι αποκλειστικά δική μας ή στα χέρια τρίτων… Πάνω σε αυτό ίσως να έχουμε δύναμη, λόγο και επιλογή. Ο ποιητής προσπαθεί να αφυπνίσει μέσα από την ταύτιση με κάποιες καταστάσεις της ζωής και να βάλει τον αναγνώστη να σκεφτεί, ενώ φαίνεται ο έντονος προβληματισμός του, για τις συνθήκες στις οποίες ζούμε.

Από το οπισθόφυλλο

Σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο υπάρχει θλίψη, η οποία περνάει από κάποια στάδια: Της άρνησης, του θυμού, της διαπραγμάτευσης, της κατάθλιψης και, τελικά, της αποδοχής. Ένας θανατοποινίτης, μερικά λεπτά πριν την εκτέλεσή του, συνήθως εκφράζει θετικά συναισθήματα, αφού η ζωή του είναι πλέον στα χέρια τρίτων. Σε αυτό το στάδιο, βρίσκεται ο περισσότερος κόσμος πάνω στη γη. Του συμβιβασμού και της αποδοχής. Για τους ασυμβίβαστους υπάρχουν τα άλλα στάδια, τα οποία είναι επικίνδυνα…
Όπως και να ’χει, όλοι μας κουβαλάμε έναν θανατοποινίτη μέσα μας.

Ο Συγγραφέας

Φίλιππος ΠαναγιώτουΟ Φίλιππος Παναγιώτου, γεννηµένος το 1990, µεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία, ασκώντας το επάγγελμα για τέσσερα χρόνια. Αγαπά κάθε µορφή τέχνης, αλλά προτιμά να εκφράζεται µέσω της ποίησης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς