20.5 C
Athens

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική

Η εθνική με αυτογκόλ του Γκράνλουντ (25') κέρδισε τη Φινλανδία στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά δεν κάλυψε το σκορ της ήττας (2-0) του πρώτου αγώνα

Με τη βοήθεια της Παναγιάς και του Γκράνλουντ που, άθελά του, έβαλε το… ποδαράκι του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε ντεμπούτο με νίκη (1-0) στον πάγκο της εθνικής ομάδας.
Η νίκη επί της Φινλανδίας μπορεί να έκλεισε την παρένθεση των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αλλά η πρόκριση χάθηκε.
Η Φινλανδία πήρε αυτό που ήθελε αφού η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να καλύψει την ήττα της 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Άγγελος έδωσε το χρίσμα σε Κούτρη και Βλαχοδήμο που έκαναν ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη, αλλά δεν άλλαξε πολλά πράγματα, όσον αφορά το σύστημα. Τετράδα στην άμυνα (Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κούτρης), δύο αμυντικά χαφ (Ζέκα, Κουρμπέλης), τα τρία «δεκάρια» (Μάνταλος, Πέλκας, Φορτούνης) πίσω από τον φουνταριστό (Μήτρογλου).

Κατά τα λοιπά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η εθνική είχε αργό τέμπο, δεν μπόρεσε να κάνει διεισδύσεις, οι παίκτες δεν έκαναν κίνηση στο χώρο, ο Μήτρογλου είναι φανερό ότι είναι μακριά από τον καλό εαυτό του, ο Μάνταλος επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι είναι εκτός φόρμας, ενώ και ο Πέλκας έμεινε σε «ρηχά νερά».

Έτσι έμεινε η φιλοτιμία των αμυντικών μέσων, των δύο πλάγιων μπακ και κυρίως του Τοροσίδη, η αυταπάρνηση του Παπασταθόπουλου και το καλό παιχνίδι του Σιόβα που αντικατέστησε τον τραυματία Μανωλά στο 28’. Στα θετικά και η συμμετοχή του Κουλούρη που με την είσοδό του στη θέση του Μήτρογλου έδωσε ζωντάνια στην επίθεση.

Η εθνική στο 25’ πήρε το προβάδισμα όταν από σέντρα του Τοροσίδη ο Πέλκας πήρε τη κεφαλιά ο Χραντέσκι απέκρουσε και στη συνέχεια ο Γκράνλουντ την έσπρωξε στα δίχτυα. Ένα γκολ που έμελλε να κρίνει το ματς, αλλά δεν ήταν αρκετό να δώσει την πρόκριση στην εθνική.

Οι ευκαιρίες με τον Παπασταθόπουλο (40’), Τοροσίδη (54’), Κουλούρη (80’, 89’) δεν έφεραν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, ενώ οι Φινλανδοί απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου στο 8’ με τον Πούκι που τον πρόλαβε ο Βλαχοδήμος, στο 30’ με τον Τουομίνεν, στο 50’ με τον Πούκι που πρόλαβε ο Παπασταθόπουλος και κόντραρε το σουτ του Φινλανδού επιθετικού και ένα λεπτό αργότερα πάλι με τον Τουοβίνεν.

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι

ΕΛΛΑΔΑ:Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28′ λόγω τραυμ. Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας ((84′ Μπακασέτας), Μήτρογλου (68′ Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Γκράνλουντ, Τοΐβιο, Αραουτζούρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σοΐρι, Τουόμινεν (83′ Πίρινεν), Πούκι (90+3′ Λαμ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς