17.7 C
Athens

Πανικός στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου από ισχυρότατους κρότους σαν έκρηξη

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές, σηκώθηκαν στο πόδι • Δεν ήταν σεισμός, αλλά τα κτίρια τραντάχτηκαν

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Νάξου και άλλων νησιών μετά από τους δυνατούς κρότους (σαν από έκρηξη) που τράνταξαν το νησί το απόγευμα. Οι πολίτες σηκώθηκαν στο πόδι από τους δυνατούς θορύβους έκρηξης που ακούστηκε περιμετρικά της Νάξου.

Άπαντες αναρωτήθηκαν τι μπορεί να ήταν αυτοί οι πολύ δυνατοί θόρυβοι που στην κυριολεξία σε πολλές περιοχές του νησιού έτριξαν τα οικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο αισθητός ήταν ο θόρυβος και το τρίξιμο των σπιτιών και σε περιοχές της Πάρου και της Ίου.

Παρά τις συνεχόμενες επικοινωνίες με αρμόδιους φορείς και αρχές, δεν δόθηκε κάποια εξήγηση για το παραπάνω φαινόμενο. Πάντως προφανώς δεν πρόκειται για κάποιο σεισμό αφού δεν έχει καταγραφεί κάποια σεισμική δόνηση στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο θόρυβος όπως μαρτυρούν πολίτες από διάφορες περιοχές (Μικρή Βίγλα, Αγιασσό, Πάρος, Ίος κ.ά.), έφτασε σε πολύ μεγάλη ακτίνα.

Πιθανολογείται χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως, ότι ο θόρυβος ενδέχεται να προκλήθηκε από κάποιο μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου!

Το μυστήριο, πάντως, παρέμεινε μυστήριο, καθώς δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, που να μαρτυρά ότι οι δυνατοί θόρυβοι, σαν εκρήξεις, προέρχονται από κάτι άλλο.

Πηγή: naxostimes.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς