19.9 C
Athens

Απίστευτη ομιλία Καμμένου: Επίθεση σε ΕΥΠ, ΝΑΤΟ και ΕΕ (video)

Αιχμές κατά του τρόπου λειτουργίας της ΕΥΠ, σκληρές αναφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κριτική στο ΝΑΤΟ • «Δεν γνωρίζω αν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα γι’ αυτό θέλω να σας τα πω», τόνισε σε συνέδριο του ΓΕΕΘΑ

Σε μια απίστευτη ομιλία σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επιτέθηκε κατά της ΕΥΠ, της Ε.Ε. αλλά και του ΝΑΤΟ, εγείροντας ερωτήματα και προκαλώντας έντονο προβληματισμό σχετικά με τις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους.

Το ακροατήριο αποτελούσαν μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ξένων χωρών, Ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη δημοσίων φορέων, εν αποστρατεία στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιώτες, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο υπουργός Αμυνας άφησε σαφείς αιχμές κατά της ΕΥΠ και του τρόπου λειτουργίας της, δηλώνοντας ότι η Υπηρεσία δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων» είπε, προσθέτοντας ότι χτύπημα δεν είναι «οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης».

Μεγάλο χτύπημα, για τον Πάνο Καμμένο, είναι «η χρήση ενός drone 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη», είπε, σύμφωνα με το βίντεο του armyvoice.

Σκληρές ήταν και οι αναφορές του για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως σημείωσε η Ε.Ε. είναι ανύπαρκτη για την αντιμετώπιση κρίσεων, καθώς και ότι είναι καλή μόνο «για δεξιώσεις και συμφωνίες».

«Δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί», σχολίασε σχετικά με τη συνεργασία με την ΕΕ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν σε πολλές χώρες άνθρωποι που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου «υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές από τη Συρία, πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες, έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Για το ΝΑΤΟ είπε πως επίσης δεν είναι έτοιμο. Το κατηγόρησε μάλιστα ότι ασχολείται πιο πολύ με τη Ρωσία παρά με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας «Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο» είπε προσθέτοντας:

«Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια», πρόσθεσε, ωστόσο, όπως τόνισε το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΝΑΤΟ.

«Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία στο θέμα της τρομοκρατίας, είμαστε γυμνοί απέναντι στην τρομοκρατία», ανέφερε.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε και για το μέλλον της πολιτικής του καριέρας, τονίζοντας πως γι’ αυτό οφείλει να πει όλα όσα γνωρίζει.

«Είμαι ένας από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι’ αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας» δήλωσε.

Πηγή βίντεο: ArmyVoice

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς