18.8 C
Athens

Νέος χαμός στη Βουλή με τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο (video)

Υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στην εξέγερση του ’73 και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Σε μία νέα πρόκληση που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου προχώρησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να γίνει η Βουλή… μπουρλότο!

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο «παραμύθι» και «πανηγύρι» και ισχυρίστηκε ότι στην εξέγερση του ’73 δεν υπήρξαν νεκροί.

«Ούτε ένας νεκρός δεν υπήρξε στο πολυτεχνείο προκαλώ τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να μου πουν τα ονόματα έστω και δύο νεκρών», ανέφερε ο Γιάννης Λαγός, ενώ συνεχίζοντας τις προκλήσεις είπε πως χαίρεται για το γεγονός ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουν αύριο την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Οι δηλώσεις του όπως είναι φυσικό προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από όλες τις πλευρές.

«Δεν μπορεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να ακούγονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες από οπαδούς της δικτατορίας», παρενέβη άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ενώ έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις κι από τα άλλα κόμματα.

«Τα όσα ακούστηκαν είναι αισχρά», είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ και πρόσθεσε: «Τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα…».

Ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να ξαναπάρει το λόγο, αλλά ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης από το ΚΚΕ του έκλεισε το μικρόφωνο.

«Παραχαράσσετε την ιστορία… Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας, όπως ακούστηκε; Ύμνοι στη χούντα και το φασισμό δεν δεχόμαστε…», είπε σε αυστηρό ύφος.

«Αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την αίθουσα και δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε» είπε ακολούθως ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιώργος Καρράς.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα, από το 12:20:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς