16.1 C
Athens

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Μάρκο Σεφερλή και Θεατρικές Σκηνές για το «Ζητείται κλέφτης» (video)

Κάνουν λόγο για απίστευτες απαιτήσεις του ηθοποιού και του ρίχνουν τις ευθύνες για τη ματαίωση της παράστασης

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το θέμα της ακύρωσης της παράστασης «Ζητείται Κλέφτης» που επρόκειτο να ανεβεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Παλλάς με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή.

Πριν δύο ημέρες έγινε γνωστό ότι η παράσταση ματαιώνεται, καθώς η εταιρεία παραγωγής «Θεατρικές Σκηνές» τηλεφώνησε στους 24 ηθοποιούς που επρόκειτο να λάβουν μέρος και τους ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ανεβεί.

Το θέμα πήρε έκταση, δεδομένου ότι πολλοί από τους ηθοποιούς ακύρωσαν άλλες δουλειές, καθώς τους είχε ζητηθεί να μη δουλέψουν πουθενά αλλού για να είναι έτοιμοι για τις πρόβες που θα ξεκινούσαν εντός ολίγων ημερών. Ετσι έμειναν ξεκρέμαστοι και χωρίς δουλειά εν όψει και των Χριστουγέννων.

Μέχρι τώρα υπήρχε μια ασάφεια σχετικά με το ποιος ευθύνεται, αφού είχε αφεθεί να αιωρείται ότι άλλοι πρωταγωνιστές της παράστασης είχαν εγείρει απαιτήσεις για το όνομα στη μαρκίζα και για το κασέ τους.

Όμως, τελικά φαίνεται πως οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι ο ίδιος ο Μάρκος Σεφερλής και οι Θεατρικές Σκηνές, καθώς οι δύο πλευρές διαφώνησαν σε πολύ σημαντικά θέματα της παράστασης.

Όπως ανέφερε στη σημερινή εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Στέφανος Κωνσταντινίδης από πλευράς των θεατρικών επιχειρήσεων διαρρέονται τα εξής:

«Το σημαντικό ραντεβού έγινε την 1η Αυγούστου, Εκεί συμφώνησαν το θέατρο και ο Μάρκος Σεφερλής για πολλά πράγματα, δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, έκαναν προσύμφωνο. Πριν από μία εβδομάδα ήρθε στις Θεατρικές Σκηνές ένα επίσημο έγγραφο από τον δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή, στο οποίο ζητούσε τα εξής:

1) Να έχει άποψη για το εικαστικό της μαρκίζας και να έχει και δική του αφίσα μόνος του,

2) Ο Μάρκος Σεφερλής ζήτησε μισθό συν ποσοστά και 50.000 ευρώ ως εγγύηση τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τώρα ζήτησε κάτι παραπάνω,

3) Επειδή οι Θεατρικές Σκηνές είχαν ζητήσει από τον Μάρκο Σεφερλή να μην κάνει τίποτα θεατρικό από το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας μέχρι το ανέβασμα της παράστασης τον Φεβρουάριο, ο δικηγόρος του ηθοποιού ζήτησε να ανεβάσει ο Μάρκος μια παιδική παράσταση στο Περοκέ τους μήνες Δεκέμβριο-Ιανουάριο,

4) Οι πρόβες θα έπρεπε να γίνονται πρωί, αφού ο Μάρκος θα έπαιζε στο Περοκέ το βράδυ».

Αργύρης Αγγέλου: Δεν ζήτησαν πράγματα οι ηθοποιοί

Στη συνέχεια, στην εκπομπή μίλησε ο ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, και είπε τα εξής: «Όλοι ήμασταν ενημερωμένοι από τον περασμένο Φεβρουάριο να έχουμε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας, έτσι ώστε τους δύο μήνες που θα διαρκούσαν οι πρόβες να είμαστε διαθέσιμοι. Μας κάλεσαν στο γραφείο μερικές μέρες πριν για να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν μου αρέσει να ακούω ότι οι ηθοποιοί ζήτησαν πράγματα. Αν ήμασταν 25 άτομα μαζί με τον κ. Σεφερλή, οι 18 που τους ξέρω, δεν είναι οι ηθοποιοί που ακύρωσαν τη δουλειά. Ηταν μια δουλειά που στήθηκε συγκεκριμένα για τον κ. Σεφερλή.  Επομένως, αν είχα εγώ μια διαφωνία, απέξω περίμεναν για να πάρουν τη θέση μου άλλοι 15. Πιστεύω ότι ακυρώθηκε επειδή υπάρχουν καλλιτεχνικές διαφωνίες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όλοι οι ηθοποιοί είναι στενοχωρημένοι και ξεκρέμαστοι».

Περιβάλλον Σεφερλή: Δεν υπογράφηκε συμβόλαιο, επομένως δεν μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας

Από το περιβάλλον του Μάρκου Σεφερλή, ο Γιάννης Πουλόπουλος μετέφερε τα εξής: «Δεν υπογράφηκε συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους από καμία πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς