22.2 C
Athens

Πρόταση ενοχής Γκαγκάτση, Πιλάβιου, Γκιρτζίκη για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας

Ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης, πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να κριθούν ένοχοι οι 9 από τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο και 4 ακόμη μέλη της εταιρείας που πήρε τη δουλειά

Την ενοχή των τριών πρώην προέδρων της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, Γιώργου Γκιρτζίκη και Σοφοκλή Πιλάβιου για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας που συντάραξε την Ομοσπονδία, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή έξι πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία. Το σκάνδαλο φέρεται να ζημίωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ την ομοσπονδία και είχε αποτελέσει ουσιαστικά την αιτία να «πέσει» η διοίκησή της.

Εκτός από τους τρεις ο Χ. Τζώνης πρότεινε και την ενοχή των Ι. Οικονομίδη, Γ. Σιντόρη, Β. Τοπολιάτη, Β. Χατζηαποστόλου, Ν. Προύντζου, Γ. Καραμελίδη.
Καταπέλτης στην αγόρευσή του για την κάρτα υγείας ήταν ο εισαγγελέας Χ. Τζώνης, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
«Παροχή υπηρεσιών υγείας, το απόλυτο τέχνασμα. Χωρίς άδειες ούτε τα καφενεία λειτουργούν. Με τρομερή ευκολία και χωρίς όρους έκαναν τη σύμβαση. Η δεύτερη εταιρεία που φέρεται να μετέχει στον μειοδοτικό διαγωνισμό, δεν φαίνεται πουθενά».

Ο εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την αθώωση 13 πρώην μελών της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Σαρρής που ήταν αυτός που κατήγγειλε τη σύμβαση το 2013, και των Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρου Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Χρήστου Σάββα, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη και Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Από πλευράς των εμπλεκόμενων εταιρειών Opentec και PCSystems προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ίωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

Το δικαστήριο δεν δεσμεύεται από την εισαγγελική πρόταση και θα συνεδριάσει εκ νέου στις 21 Νοεμβρίου και στις 18 Δεκεμβρίου. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο Στέλιος Κακαβιάς, ο οποίος είχε προταθεί να στελεχώσει την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας οι Ενώσεις και οι ΠΑΕ τον είχαν ψηφίσει στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια όμως όταν αναδείχθηκε ότι το ίδιο πρόσωπο δικάζει το σκάνδαλο της κάρτας υγείας, δήλωσε παραίτηση και δεν ανέλαβε ποτέ καθήκοντα σε αθλητικό δικαστήριο.

Αυτό που προκαλεί τουλάχιστον απορία, είναι πως παραμονές έκδοσης της απόφασης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε συνέντευξη Τύπου για την κάρτα υγείας αθλητή, και ανέφερε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μηχανήματα που αγόρασε και δεν αξιοποίησε η ΕΠΟ!!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς