17 C
Athens

Παράσχος στο FWS: «Όλο το βάρος στην ψυχολογία»

Ο Γιώργος Παράσχος μιλάει στο FWS για τον Αστέρα Τρίπολης και τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας

Ο Γιώργος Παράσχος έπιασε από χθες δουλειά στον Αστέρα Τρίπολης. Ο έμπειρος κόουτς θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα της Τρίπολης και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με τη συγκομιδή βαθμών.

Ο Γιώργος Παράσχος, που θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ώρες από τον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο FWS για τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει στην ομάδα, τους δύο παίκτες (Ιγκλέσιας, Μουνάφο) που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, τις συνθήκες που βρήκε στην Τρίπολη και πολλά άλλα.

Αναλυτικά ο Γιώργος Παράσχος είπε:

Για τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει: «Επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Αστέρα πιστεύω ότι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η ψυχολογία των παικτών. Εκεί θα ρίξω το μεγαλύτερο βάρος το πρώτο διάστημα. Πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι αυτό για να το αποβάλλουμε».

Γιατί δημιουργήθηκε κατά τη γνώμη του αυτό το πρόβλημα στην ψυχολογία: «Ο Αστέρας έχασε αρκετά παιχνίδια στη λεπτομέρεια και στα τελευταία λεπτά. Η απόδοση της ομάδας ήταν καλή, αλλά δεν συνοδεύτηκε με τα ανάλογα αποτελέσματα. Αυτό έφερε επιπλέον άγχος στην ομάδα που παιχνίδι με παιχνίδι όσο δεν έπαιρνε αποτελέσματα μεγάλωνε».

Αν έχει εντοπίσει αδυναμίες στην ομάδα: «Μέσα σε λίγες ώρες δεν μπορώ να τα γνωρίζω όλα. Η εικόνα που έχω παρακολουθώντας παιχνίδια του Αστέρα είναι ότι υπάρχουν δύο αδυναμίες. Επιθετικά δημιουργεί ευκαιρίες όμως δεν μπορεί να της μετατρέψει σε γκολ. Το ποσοστό ευστοχίας ανάλογα με τις τελικές είναι μικρό. Στον τομέα αυτό χρειαζόμαστε δουλειά. Το αντίθετο συμβαίνει αμυντικά. Οι αντίπαλοι σε λίγες ευκαιρίες σκοράρουν. Άρα πρέπει να δουλέψουμε και στα δύο κομμάτια».

Για τις συνθήκες που συνάντησε στην Τρίπολη: «Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι πολύ καλές και μπορεί να δουλέψεις με τις καλύτερες συνθήκες. Στην καριέρα μου έχω δουλέψει σε ομάδες που δεν είχαν ούτε βοηθητικό».

Για την συνύπαρξή του με τους Ιγκλέσιας και Μουνάφο που έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν: «Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, οι «κολώνες» της ομάδας. Πιστεύω ότι με την εμπειρία τους θα βοηθήσουν να πάμε καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Το Σάββατο ο Αστέρας θα δώσει φιλικό με την Κ20 του συλλόγου προκειμένου ο Γιώργος Παράσχος να πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα και να δοκιμάσει κάποια πράγματα που θέλει να περάσει στο παιχνίδι.

Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς με την ελπίδων Κυριακόπουλος, Πασαλίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς