20.7 C
Athens

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη με φόντο τον… Εδεσσαϊκό (video)

Στη Βουλή έφτασε η… χάρη του Θωμά Μάτσιου • Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρώην παράγοντα της μακεδονικής ομάδας και τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν τόσο έντονη που παραμέρισαν ακόμα και τον κανονισμό που δεν προέβλεπε δευτερολογίες, με αποτέλεσμα μάλιστα να κάνουν έξαλλη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, που χρειάστηκε να περιμένει πολλή ώρα για να ανεβεί στο βήμα.

Σ’ αυτές τις δευτερολογίες ανάμεσα στις κόντρες και τους διαξιφισμούς… εξέχουσα θέση είχε και ο Θωμάς Μάτζιος, ο πρώην παράγοντας του Εδεσσαϊκού.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη τη θέση της ΝΔ σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, παραλληλίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρώην παράγοντα του Εδεσσαϊκού.

«Με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως είναι στάση και θέση του πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού, αλλά δεν είναι θέση και στάση του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα τόσο κρίσιμο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, που ομολογουμένως πιάστηκε λιγάκι… αδιάβαστος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια, απάντησε στον κ. Τσίπρα, φροντίζοντας να τον διορθώσει:

«Φοβάμαι κ. Τσίπρα ότι από τα πιο ελαφρά στα πιο σοβαρά, κάνετε συνέχεια λάθη. Δεν ήταν πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, ήταν αντιπρόεδρος», τόνισε.

Για όποιον δεν θυμάται, ή δεν έχει δει (αν έχει απομείνει κανείς…), ας θυμηθούμε την επική δήλωση του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιου για το παιχνίδι Εδεσσαϊκού-Καλαμαριάς που έχει κερδίσει μια θέση στο πάνθεον των δηλώσεων που έχουν… τσακωθεί με τη σαφήνεια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς