16.1 C
Athens

«Λεβέντες, μας παρακολουθούν οι Αμερικάνοι»

Ο Insider μπήκε στα ενδότερα της εθνικής και μεταφέρει με μυστηριακή κατάνυξη κάποια σπαρταριστά περιστατικά από τη νέα προπονητική εποχή της ελληνικής ομάδας

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – αλλά και με καλά πληροφορημένες πηγές μου –, ξεκίνησε η διαδικασία της (δια)σύνδεσης της εθνικής ομάδας με το υπερπέραν και τις θείες δυνάμεις που κατοικοεδρεύουν σε αυτό, ως μια πρώτη απάντηση της νέας προπονητικής τάξης πραγμάτων στην κακοδαιμονία που ταλάνιζε τόσο καιρό το εθνικό συγκρότημα και δεν το άφηνε «να δει άσπρη μέρα»…

Πουρνό-πουρνό την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 (Τρίτη και δεκατρείς, διαβολική μέρα) ένας ιερέας με πλήρη εξάρτυση (άμφια, καλυμμαύχι, σταυροί, κομποσκοίνια) κρατώντας ανά χείρας την παντοδύναμη και θεοσταλμένη αγιαστούρα εισήλθε στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στον Άγιο Κοσμά και ανέλαβε εργασία. Αγιασμός μαζί με ευχέλαιο για να ξεκινήσει καλά η νέα προπονητική περίοδος στην εθνική ομάδα, ως αντίδοτο στα δυτικοευρωπαϊκά και ορθολογικά του προηγούμενου προπονητή.

Τα κακά πνεύματα που κυριαρχούσαν στο χώρο, που δεν άφηναν τους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν δυο πάσες της προκοπής και που εμπόδιζαν τον Σκίμπε να σχεδιάσει με καθαρό μάτι μια ενδεκάδα για να μην πονάνε τα ματάκια μας, αισθάνθηκαν αμέσως την αλλαγή.

Ο Ελληνο-χριστιανικός παραδοσιακός αγιασμός (πιθανόν ευχέλαιο για ασφαλέστερα αποτελέσματα) ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με όλο το προβλεπόμενο τυπικό. Με τη δύναμη του σταυρού, το αγιασμένο από τη θεία λειτουργία και τις επικλήσεις στις ανώτερες δυνάμεις νερό εκτοξεύθηκε και εμπότισε κάθε γωνία των εγκαταστάσεων, μεταφέροντας σε ανθρώπους (υπήρχαν και τέτοιοι) και αντικείμενα τη θεία δύναμη να αντέξουν τη δύσκολη συγκυρία και να πάρουν δύναμη για όσα θα ακολουθήσουν.

Οι φήμες λένε πως υπάρχει και φωτογραφική απεικόνιση της καθαγιαστικής διαδικασίας, αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η κανονική προετοιμασία της εθνικής ομάδας, στο μενού της οποίας περιλαμβάνονταν (στην κατάληξη της), μεταξύ άλλων, βιντεοθεραπεία προς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές για τις αγωνιστικές ικανότητες των αντιπάλων εθνικών ομάδων (Φινλανδία και Εσθονία), όπως αυτές εμφανίστηκαν στους… σχετικούς αγώνες Μπάγερν-Ντόρντμουντ, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα-Μπέτις! Άναυδοι οι διεθνείς βρέθηκαν να παρακολουθούν τον Σαλάχ, τον Μέσι, τον Λο Σέλσο, τον Ρόις και τον Λεβαντόφσκι κι έψαχναν μεταξύ τους, στις δυόμισι ώρες της βιντεοθεραπείας, τη χρησιμότητα των εικόνων που περνούσαν μπροστά από τα μάτια τους μέχρι που ένιωσαν τα βλέφαρα να βαραίνουν επικίνδυνα.

Βλέπετε είχε προηγηθεί μια νοσταλγική βουτιά στο προπονητικό παρελθόν του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με την προθέρμανση για την κανονική προπόνηση στην οποία κυριάρχησαν «τα γιλέκα». Πρόκειται για τις ειδικές συσκευές που φοράνε οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις και στους αγώνες για να μετράνε τρεξίματα, σφυγμούς, ένταση προσπάθειας κ.λ.π., οι οποίες είναι γνωστές και αποδεκτές σε πολλές ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος κ.λ.π.), αλλά δεν τις συμπαθούν όλοι. Το κακό είναι ότι αυτοί που δεν τις συμπαθούν είναι εξαιρετικά αλέγκροι τύποι…

Στην κρίσιμη ώρα, πάντως, ο καλός Θεός δεν άφησε κανένα να ταξιδέψει στις αγκάλες του  Μορφέως. Ο ήχος κλήσης του κινητού ακούστηκε δυνατός, καθαρός, ουράνιος σχεδόν και έσπασε την κατάσταση νιρβάνας που επικρατούσε στην αίθουσα βιντεοπροβολής. Τότε ήταν που η ατάκα «λεβέντες, μας παρακολουθούν οι Αμερικάνοι» ήρθε να επιβεβαιώσει με τον εμφατικότερο τρόπο ότι η περίοδος της μεγάλης συνωμοσίας ξεκίνησε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς