21.5 C
Athens

Έφοδος των βελγικών Αρχών στα γραφεία της Μουσκρόν του Παϊρότζ

Έφοδο έκαναν οι βελγικές Αρχές στα γραφεία της Μουσκρόν, μετά από καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής της ομάδας του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στο πρωτάθλημα

Έρευνες στα γραφεία της Μουσκρόν πραγματοποίησαν οι βελγικές Αρχές το πρωί βελγικών αρχών στο πλαίσιο των υποθέσεων διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος. Η Μουσκρόν όπως και άλλοι βελγικοί σύλλογοι συνεχίζουν να ερευνώνται για καταγγελίες περί φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος μέσω off-shore εταιρειών.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη έφοδος που πραγματοποιήθηκε το πρωί δεν σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς, αλλά με καταγγελία στην προέβη η Μαλίν ώστε να ερευνηθεί ο τρόπος που απέκτησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα η Μουσκρόν το 2015. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα ο Ταϊλανδός Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ προσπαθεί να απεμπλακεί από τον βελγικό σύλλογο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί, στο επίκεντρο είναι και ο γνωστός εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών, Πίνι Ζάχαβι προκειμένου να φανεί εάν είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του συλλόγου, ο οποίος με τη σειρά του είχε επενδύσει στη Μουσκρόν το 2015 και έχει βρεθεί και πάλι υπό διερεύνηση από τις αρχές, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του.

Παράλληλα, η «Le Soir» αναφέρει πως οι έρευνες συνεχίζονται μεταξύ των επικεφαλής του συλλόγου, ενώ μέσα στο επόμενο 48ωρο η δικαστική Αρχή θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς