26.1 C
Athens

Πανιώνιος: Το μουντιαλικό δώρο έφτασε

Ο Πανιώνιος ειδοποιήθηκε από τη ΦΙΦΑ ότι θα εισπράξει 170.000 ευρώ, για τη συμμετοχή των Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Σοτζέι στο Μουντιάλ

Σε άλλη ομάδα (στον Ολυμπιακό π.χ.) δεν θα συνιστούσε μεγάλη είδηση η είσπραξη του ποσού που αντιστοιχεί στη συμμετοχή παικτών του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Για τον Πανιώνιο, όμως, είναι και… παραείναι, όσο κι αν ήταν κάτι αναμενόμενο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι «κυανέρυθροι» παρέλαβαν το ειδοποιητήριο για την είσπραξη του ποσού των 170.000 ευρώ (191.000 δολλάρια), το οποίο τους αναλογεί από την παρουσία στο ρόστερ τους των Καρίμ Ανασαριφάρντ, Εσάν Χατζισαφί και Μασούντ Σοτζέι κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προέρχεται από τους δύο τελευταίους, οι οποίοι ανήκαν στη δύναμη του Πανιωνίου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, ήταν δηλαδή ποδοσφαιριστές του σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών της Ασίας.

Το ποσό είναι ιδιαίτερα σεβαστό και μεγαλύτερο από αυτό που υπολόγιζαν ότι θα εισέπρατταν οι «κυανέρυθροι», διαφορά που οφείλεται στο γεγονός ότι η ΦΙΦΑ αύξησε το ποσό των αποζημιώσεων προς τους συλλόγους σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία. Και βέβαια, έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή μια και η ΠΑΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και θα μπορέσει να κλείσει αρκετές «τρύπες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς